Ceviche (Paleo)

Ceviche har kommit att bli en stående favorit hemma hos oss. Det är en fräsch sallad där räkornas smak går så bra ihop med den söta smaken av mango tillsammans med avokado och färsk koriander. En riktig sommarrätt! Vi äter den oftast med lax tillagad i ugn. HÄR hittar du receptet på hur du tillagar lax i ugn på ett sätt som aldrig misslyckas, där laxen blir så saftig och god att den nästan faller sönder när man serverar den. Våra barn äter ofta ris till också.

Ceviche är en klassisk sydamerikansk rätt som ofta serveras som förrätt, men som passar lika bra som huvudrätt tillsammans med lax tillagat i ugn. Välj om du vill ha chili eller hoppa över det om du inte tål det eller föredrar en mildare smak.


RECEPT CEVICHE

500 gram räkor med skal (eller 150 gram skalade räkor)
2 ekologiska avokados
150 gram ekologisk fryst mango (eller en hel färsk ekologisk mango)
1 ekologisk vitlöksklyfta
1/2 - 1 kruka färsk ekologisk koriander
1 matsked ekologisk limejuice (jag använder dennadenna eller denna) eller 1/2 pressad ekologisk lime
oraffinerat havssalt
1 kryddmått ekologiska chiliflakes (kan uteslutas)

Gör så här:

- Är det frysta räkor så börja med att tina dem några timmar innan. Skala dem sedan.

- Skär avokado och mango i lagom stora bitar.

- Hacka vitlöken fint samt skär koriandern i lagom stora bitar. Det är en smaksak om du vill ha den fint hackad eller i större bitar, båda funkar finfint.

- Blanda allt; räkor, avokado, mango, vitlök och koriander. Toppa med limejuicen och rör om försiktigt så att allt blandas. Smaka av med salt.

Servera som en förrätt eller tillsammans med lax som en huvudrätt. HÄR delar jag det superenkla receptet som gör att du aldrig misslyckas med din lax.___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.
CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.