Putsa vita skor rena - giftfritt och hållbart

Visste du att det är superenkelt att putsa upp vita skor som blivit smutsiga så att de blir nästan som nya igen? Det gäller även skor i annan färg men som t ex har vit sula eller vita detaljer som blivit smutsiga.Gör så här:

- Ta en borste. En förbrukad tandborste funkar perfekt men det går även att använda en diskborste eller liknande.

- Fukta borsten under rinnande vatten. Fukta gärna också de delar på skorna du ska putsa upp.

- Strö på lite bikarbonat på borsten (jag använder detta) och börja gnugga på de smutsiga partierna på skorna.

- Upprepa och skölj under mer vatten och ta lite mer bikarbonat eftersom om du märker att allt på borsten redan lösts upp.

- Torka rent med en fuktad trasa eller skölj försiktigt under rinnande vatten.

Klart!

Hur enkelt som helst. Bikarbonat bleker och fungerar utmärkt som ett putsmedel som går lite mer på djupet. Jag använder även bikarbonat i tvättmedelsfacket när jag tvättar vittvätt (använder tvättnötter att tvätta med. Läs mer om det HÄR).

Har du skor som inte är vita så är mitt tips att tvätta dem med en fast galltvål. Jag använder DENNA som jag köper på Clas Ohlson. Gör på liknande sätt som ovan, d.v.s fukta en borste och gnugga sedan tvålen mot borsten tills du får ett lödder och gnugga sedan på de smutsiga partierna på skorna. Upprepa med mer vatten och mer tvål efter behov. Torka av eller skölj försiktigt under rinnande vatten. Galltvål fungerar dessutom som en riktigt bra fläckborttagare och tar bort lite svårare fläckar med fett eller bär från dina kläder.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.