Mättande tomatsoppa (Paleo)

Nu under utmaningen Paleo 30 dagar så har jag fått möjligheten att testa en hel del nya härliga recept på mat lagad från grunden utan tillsatser och utan gluten, mjölkprodukter och socker. Eftersom jag ÄLSKAR denna typ av mat så har jag redan nu (trots att jag bara hunnit halvvägs på min utmaning) hittat en hel rad med underbara recept. Så det finns risk att några av mina personliga favoriter kommer att dyka upp här på bloggen den närmaste tiden.

En mättande, lättlagad och otroligt god soppa som jag redan hunnit göra flera gånger och som jag definitivt kommer att göra många gånger igen är en tomatsoppa som jag tänkte dela med er idag. Ursprungsreceptet kommer från Paleoskafferiet (HÄR hittar du det receptet). Men som alltid har jag svårt att helt följa ett recept och jag har gjort om det en del. Till exempel gillar jag att använda kycklinglårfilé som är mer saftig än kycklingfiléer som ofta blir torra och tråkiga. Jag älskar vitlök och min variant av soppan har massor av detta. Den här soppan både mättar riktigt bra och är otroligt god. Den är lite spicy p.g.a den hackade chilin samt cayennepeppar men trots detta så gick den hem hos våra barn.

Denna soppa lagar du på mindre än en halvtimme. Perfekt för stressiga vardagar när tiden inte riktigt vill räcka till.

Så här gör jag soppan:


RECEPT MÄTTANDE TOMATSOPPA 4 personer

2 paket ekologiska krossade tomater
4 stycken ekologiska kycklinglårfiléer
1/2 paket ekologiska champinjoner (gärna skogschampinjoner)
1 1/2 dl ekologisk kokosmjölk
1 ekologisk gul lök, fint hackad
1 matsked ekologisk tomatpuré
1/2 ekologisk chilifrukt, fint hackad
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tesked oraffinerat havssalt (jag använder detta)
1 kryddmått ekologisk cayennepeppar
lite grovmalen ekologisk svartpeppar
Ekologiskt ghee att steka i

Gör så här:

Hacka löken fint. Skiva champinjonerna tunt. Bryn lök och champinjoner i en rejäl klick ghee i några minuter på medelvärme. Häll sedan på de krossade tomaterna och kokosmjölken och koka upp. Tillsätt tomatpurén, den fint hackade chilin samt pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med salt, cayenne och svartpeppar. Strimla sedan kycklinglårfiléerna och lägg i. Låt koka 10 minuter. Servera gärna med nåt grönt som topping (t ex lite färsk persilja, koriander eller lite basilika).

Bon Appétit!

Trevlig tisdag till er alla. Ha det gott så ses vi snart igen.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.