Ordning och reda i klädgarderoben.

För en tid sedan skrev jag om hur befriande det är att leva i enkelhet, med mindre prylar (här kan du läsa det inlägget). I samband med att vi rensade hemma så innebar det också att vi fick mycket bättre ordning i våra klädgarderober. Framförallt barnens garderober som mer liknade kaos än något annat. När det gäller klädgarderoberna så läste jag ett sånt bra inlägg för ca ett år sedan på bloggen Ekofamiljen. De beskrev ett helt nytt sätt att vika sina kläder, sängkläder, och andra textilier när man lägger dem i sina skåp och lådor. Ett sätt som ger mycket bättre överblick av vad du har och som dessutom gör att kläderna tar mycket mindre plats. Det där fastnade hos mig och har funnits kvar och nu gjorde jag slag i saken och testade. Här kan ni som är intresserade läsa det inlägget som inspirerade mig.

Nu har jag hört från så många olika håll om boken Konsten att städa av Marie Kondo som var inspirationskällan till Ekofamiljen och som nu även inspirerat mig till denna typ av förvaring, att jag bara var tvungen att köpa hennes bok. Jag ser mycket fram emot att läsa den, och vem vet, kanske kommer det något mer blogginlägg om detta längre fram om det finns mer som jag vill dela med mig av. Men först måste jag läsa boken själv. Jag väntar med spänning på att den ska landa i vår brevlåda.

Några av fördelarna med att förvara kläder på detta sätt:

- Det tar mycket mindre plats.
- Inget hamnar underst och glöms bort.
- Man ser precis allt som finns i lådan direkt.
- Det tar inte längre tid att vika kläderna på detta sätt än att ha dem staplade på varandra.

Genom att vika kläderna så de ligger "stående" i lådor tar de mindre plats och man får riktigt bra översyn över vad som finns i lådan.


I två byråer i obehandlat trä från Ikea som vi hade hemma ståendes i ett förråd, kunde vi förvara barnens kläder.

Kläder som förut tog upp enormt mycket plats i en garderob ryms nu i två små byråer. Det ger ett avkopplat intryck och lugn för sinnet att inte behöva se alla kläder. 

Uppdatering hösten 2017: Nu finns ett omfattande inlägg om min resa med KonMari, där du kan läsa allt om metoden som jag tillämpat på hela vårt hem. Här kan du läsa det.___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.


CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.