Dags att väcka bloggen till liv igen

Bloggen har legat i dvala alltför länge nu. Det är dags att väcka den till liv. För jag har så mycket spännande som jag vill skriva om.

Jag har haft en rekordlång semester i år och det har verkligen varit underbart att bara få vara utan tillstymmelse till stress. Jag känner mig utvilad och innehar ett större lugn nu än innan semestern.

Idag strilar regnet. Äppelträden börjar digna av mogna äpplen och det är dags att börja juica äpplen tillsammans med ingefära och citron igen. Detta är en fin årstid. Men det är något med oss svenskar och vår sommar. Jag och många med mig känner att jag behöver ta tillvara på hela sommaren, för man vet aldrig riktigt hur den blir. Den kan vara över lika fort som den kom. Så ibland kan det nästan bli lite krystat att jag "måste" vara utomhus, för sommaren är ju så kort och jag vill få ut maximalt av den. Därför kan jag känna ett särskilt sorts lugn nu när man med gott samvete kan spendera lite mer tid inomhus.


Jag har börjat inse mer och mer hur viktigt det är att verkligen fråga sig själv hur man vill leva sitt liv. Hur vill du att ditt liv ska se ut? Är du där redan, eller är det milslångt ifrån vart du nu befinner dig idag? Om man vet med sig att man inte befinner sig vid sina drömmars mål (vem gör det förresten?) så kan det vara en god idé att först uttala sina mål och sedan se vad du kan göra, vilka steg du kan börja ta, för att nå dina dit. För mål är möjliga att uppfylla!

Ett mål i mitt liv är att leva mer i enkelhet. Med mindre grejer och istället mera tid för dem jag älskar allra mest. Sommarens stora tema för mig har varit att rensa hemma. Jag ska berätta mer om detta inom kort här på bloggen. Jag inspireras av människor som hittat det inre lugnet och som har förmågan att leva här och nu. DIT vill jag nå. För mig innebär det att inte låta mitt liv fyllas av för mycket saker. För saker tar tid och energi i anspråk från mig. Jag har blivit peppad enormt mycket av bloggen Minimalisterna i att våga bli mer av en minimalist. Så här skriver de bland annat:

Minimalism kan sammanfattas så här: 


Mindre av: Prylar, åtaganden, negativa tankar och energitjuvar.
Mer av: Tid, plats, energi för det som betyder något för just dig.


Minimalism handlar till stor del om att komma underfund med vad som är viktigt för dig och vad som inte är det, och att våga välja bort de sistnämnda. I teorin låter det otroligt enkelt. Problemet är att de flesta av oss är så fast i ekorrhjulet att vi inte tar oss tid att uppmärksamma vad vi egentligen vill i livet, jämfört med vad vi tror att vill, borde vilja utifrån samhällets normer och vår omgivning, eller vad som bara råkar bli. 


Ett annat mål jag har är att LEVA mera. Med det menar jag att inte sitta nedböjd över min telefon eller framför min dataskärm i den utsträckning som jag gjort det senaste åren. Något som kan vara nog så trixigt när jag i mitt arbete behöver både telefonen och datorn. Det svåra är att göra det jag ska, och inte fastna i annat på telefonen / datorn. Detta är något som jag jobbar med och som jag kämpar med, tillsammans med de flesta vuxna som har en smartphone är min gissning. Även detta hoppas jag kunna berätta mer om i ett kommande blogginlägg. 

Nu vill jag önska er alla en fin helg. Kanske har du jobbat din första arbetsvecka precis som jag och har kvar semester-feelingen i kroppen och kan gå tillbaka till den känslan fullt ut under den kommande helgen. Vi ses!


Jag hälsar alla mina läsare varmt välkomna tillbaka efter ett långt sommaruppehåll.Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du är igång igen!! Har börjat följa din blogg nu i sommar och ser framemot att få läsa mer från dig under hösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad roligt att höra. Det är alltid roligt att få respons från de som läser min blogg. Jag hoppas det kommer att bli en spännande och innehållsrik höst här på bloggen. Allt gott önskar jag dig! Med vänliga hälsningar /Sara

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.