Isglass av vattenmelon

Jag testade att göra egen isglass genom att frysa ned ekologisk vattenmelon förra sommaren och det blev en sån hit att vi gjorde samma i år. Dessa glassar är helt utan tillsatt socker eller andra tillsatser som det annars finns väldigt gott om i de allra flesta konventionella glassar.

Det är så enkelt och likt glassen jag tipsade om i fredags så är även denna endast gjord av bra råvaror, endast EN råvara faktiskt, d.v.s ekologisk vattenmelon.

Det smakar verkligen jättegott och till skillnad från vanlig isglass som man suger ur smaken och till slut bara har is kvar så behåller dessa glassar den goda smaken av vattenmelon ända tills du ätit upp hela glassen.


Så här gör du:

Skär melonen i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka, och dela varje skiva i lagom stora bitar, jag gjorde sex tårtbitsformar. Skär ett snitt med en vass kniv i skalet där du vill att pinnen ska sitta och trä på en glasspinne. Tag ett bakplåtspapper och lägg ut glassarna på detta i frysen tills de frusit. Sen kan du lägga över dem i en förpackning, jag har fryst in i två större plåtburkar.

Enda nackdelen är att de p.g.a formen tar ganska stor plats, men det går säkert att skära dem på något annat sätt för att de ska ta mindre plats i frysen. Vi har en stor frys så för oss är det inga problem men jag kan tänka att om man har en mindre frys så kan det vara irriterande att de tar så stor plats.

Jag köpte 100 glasspinnar för 44 kronor förra sommaren på Idé & Hobby (här kan du köpa dem) och de räcker än gott och väl. Dessutom så går glasspinnarna utmärkt att diska och återanvända.

Ekologisk vattenmelon kan vara svårt att hitta i de vanliga matvarubutikerna, men jag hittade det på Ekobutiken i Stadsträdgården, och en melon räcker för hela sommarens glasskonsumtion för vår familj.


Man behöver först frysa in glassarna på ett bakplåtspapper då de annars fryser fast i varandra. Så fort de frusit går de bra att lägga tillsammans i en burk eller låda i frysen. 

Imorgon är det Sveriges Nationaldag och det tänker vi fira genom att göra absolut ingenting. Kanske blir det en glass i det fina vädret, vem vet :-)

Vill du ha fler tips på både nyttig och god glass så läs fredagens inlägg om Lily & Hanna´s Rawfood Icecream, här hittar du det inlägget.Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. it's look so easy, Thank you!

  SvaraRadera
 2. Gjorde detta igår efter att ha sett ditt inlägg & vilken succé! 1-åringen var supernöjd med att få smaska på något kallt & gott i värmen!
  /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att hen gillade glassen. Våra barn är också storförtjusta i dessa glassar. Det är både svalkande och gott i värmen :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.