Glutenfri kladdkaka

Idag är det kladdkakans dag, och jag var inte svårövertalad att baka en smarrig, chokladig kladdkaka. Detta är min absoluta favorit-kladdkaka. Ursprungsreceptet kommer från boken Baka glutenfritt, av Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson, men jag har gjort om det något. Den här kladdkakan är fantastiskt god och att den är glutenfri är ju toppen. Den är även mjölkfri. Jag har bytt ut sockret mot kokossocker.

Glutenfri kladdkaka.


RECEPT GLUTENFRI KLADDKAKA

2 ekologiska ägg
2 dl ekologiskt kokossocker (eller rårörssocker)
100 gram ekologiskt smör
1 dl ekologiskt kokosmjöl
1 dl ekologiskt kakao
1/4 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 krm oraffinerat havssalt
50 gram ekologisk mörk choklad


Slå på ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en springform, ca 20-23 cm stor. Tänk på att vanligt ströbröd innehåller gluten, så vill du ha helt glutenfri så bröa med kokosflingor istället.

Vispa ägg och kokossocker/rårörssocker. Smält smöret och häll sedan ned i ägg- och sockersmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig. Tillsätt de torra ingredienserna med äggsmeten. Grovhacka chokladen och rör ned i smeten. Häll i formen och smeta försiktigt ut så att den täcker hela botten. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och låt svalna lite och ät den gärna ljummen. Dekorera med att pudra kakao över kladdkakan och servera gärna med färska bär. Jag tog ekologiska hallon som vi hade i frysen och de bröt av fint mot chokladsmaken. Ännu godare blir det med om man också lägger till en klick vispad grädde.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar