Följa min blogg

Visste du att du enkelt kan fylla i din email-adress i rutan till höger här på bloggen (det går endast via en dator och inte när du tittar i din mobil) för att få ett mail varje gång ett nytt inlägg publiceras här på bloggen? På så sätt missar du inte när det kommer upp något nytt här.

Jag själv följer en del bloggar som jag tycker om. Vissa av dem har denna funktionen, andra inte. Jag tycker själv att det är jättesvårt att komma ihåg att gå in på de bloggar som jag inte kan följa genom att få ett mail när de publicerar något nytt. Så tips till dig som liksom jag är glömsk och som vill veta när det dyker upp något nytt här på bloggen, fyll i din mailadress i rutan längre ned till höger. Några guldkorn som jag följer på detta sätt och som jag varmt kan rekommendera är Choices by Annie, Leva Klokt samt Chic & Fair - ekologisk skönhet, giftfri vardag och vintage love.

Jag har själv gjort en storrensning i min mailbox tidigare i våras. Jag har gått in och avanmält mig till en hel drös med reklam-mail som jag brukade få regelbundet. Genom att städa på detta sätt så fylls inte min mailbox av en massa skräp utan består mest av de mail som jag själv önskar att få, och jag slipper en massa reklam. Jag bestämde mig för att börja och höll på under en månad ungefär, så varje gång jag fick ett mail från ett företag eller liknande som jag inte längre vill följa (vilket var de flesta) så gick jag in och avregistrerade mig, tills jag numera inte får nästan några oönskade mail. Detta visade sig vara ett bra sätt att "städa" bort sånt som jag inte vill ha i mitt liv och som tidigare tog både av min tid och min energi.

Jag finns även med på Bloglovin men jag måste säga att jag inte gillar detta sätt att bli påmind om bloggar, då de spammar en med kopiösa mängder mail dagligen. Då vill jag hellre ha ett mail där det framgår vilken blogg det är som publicerat något nytt.


Följ gärna också Saras Eviga på Facebook. Där publicerar jag också alltid när ett nytt inlägg kommer upp, men även andra intressanta artiklar som rör en hållbar livsstil med mindre skadliga kemikalier. Så om du tycker det jag skriver om är intressant så är ett tips att följa mig på Facebook.

För er som har Instagram så följ gärna Saras Eviga där. Där publicerar jag så gott som dagligen inspiration för ett mer giftfritt liv och med miljötänket som bas.


Allt gott så länge! Hoppas att vi "ses" snart igen.


Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

6 kommentarer:

 1. Tack Sara!😊🍁🌞//Therése Levaklokt.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Therese! Jag gillar din blogg. Den är personlig och känns ärlig. Jag är glad att jag "hittade" dig. Trevlig helg så här lite i förskott. Höst-hälsningar från mig /Sara

   Radera
 2. Tack fina Sara och tack för tipset om att rensa i "brevlådan" jag har inlett det jobbet och jag kan säga att jag har en hel del att ta tag i ;) Men tack vare ditt tips så tar jag tag i det istället för att blunda för det som jag gjort innan. Så tack för det.

  Fin helg önskar jag dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv fina Annie för allt du delar med dig av på din blogg. Och jag måste säga att jag är mäkta imponerad av ditt fokus att stiga upp kl 05 varje morgon. Jag testade några morgnar men det gick inte riktigt då jag väckte barnen varje morgon, då de är så lättväckta den tiden. Jag försöker att hitta en egen struktur för att yoga och meditera varje dag, just nu passar kvällarna bäst för det, men jag tycker det låter så rogivande att börja dagen som du gör med en "holy hour" och hoppas att jag kan börja med det också så småningom.

   Hoppas att jag kan inspirera dig att "storstäda" din mailbox :-)

   Allt gott önskar jag dig! Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera
 3. Hej Sara
  Jag har smugit runt i din blogg och på Insta ett tag utan att lämna avtryck. Jag vill säga att jag verkligen värdesätter de du förmedlar och jag tycker att du gör ett grymt jobb! Jag började bli medveten först för ett par år sedan, först kändes det övermäktigt men efter ett tag landade jag i att byta lite i taget. Idag är jag nöjd med det jag byter ut och det känns härligt att vara mer medveten. Särskilt med en liten mini i huset..

  Och på tal om mini. Hon börjar snart på förskola. Jag såg till min stora skräck att de har bildäck nedgrävda på gården. Bildäcen är till hälften nedgrävda och löper i en lång rad (för att balansera/hoppa fram på, antar jag). Jag frågade lite kring dessa bildäck och det verkade ha varit en diskussion kring huruvida de skulle införskaffas eller inte (förskolan är nämligen helt nyöppnad). De hade kommit fram till att ta bort däcken om de såg att barnen slickade (!) på dem... Jag tror att jag har möjlighet att påverka men jag skulle behöva bättre underlag. Har du tips på vad jag kan framföra för argument? Eller rent av något skriftligt material?

  Tack igen för ditt engagerade arbete som får denna lilla familj att välja bättre alternativ!
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!

   Tyvärr så är det fortfarande vanligt med bildäck på många förskolegårdar (så även på mina barns, där de ändå kommit ganska långt i sin giftminimering på förskolan). Jag undrar hur de ska kunna försäkra sig om att inget barn slickar på däcken, eller leker på dem och sedan stoppar sina händer i munnen? Barn upptäcker världen genom att suga och smaka på saker. Bildäck kan innehålla polyaromatiska kolväten, fenoler, metaller och ftalater, alla ämnen som på inget sätt är lämpligt för barn att ha som lekmaterial. I följande dokument på sid 16 kan du läsa vad Naturskyddsföreningen skriver: http://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/rapporter/Rapport_Giftfri_forskola_Kommuner.pdf. Här har de även svarat just om bildäck, att de INTE rekommenderar bildäck på förskolegårdar, trots att nyare bildäck generellt sätt ändå är betydligt bättre än äldre: http://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/kemikalier-2/

   Roligt att höra att du uppskattar min blogg och mitt Instagram, det gör mig glad att höra :-) Härligt också att höra att du har en sund inställning och tar kemikaliebantandet i lagom takt. Det låter sunt tycker jag!

   Lycka till i din kontakt med ditt barns blivande förskola och också med din personliga resa mot en mer giftfri vardag.

   Allt gott önskar jag dig! Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.