Leva giftfritts hemmagjorda granola
I morse testade jag ett nytt recept på granola. Även om både den här egengjorda muslin är fantastisk, liksom även den här, så är det roligt med variation. Även denna blev en hit. Detta recept har jag fått av Jennie Laitinen som har kontot @levagiftfritt på Instagram som jag för övrigt varmt kan rekommendera er att följa. Här kommer receptet:


RECEPT LEVA GIFTFRITTS GRANOLA

5 dl ekologiska havregryn
4 dl ekologiska kokoschips
2 dl ekologisk riven kokos
1 dl ekologiska solrosfrön
1 dl ekologiska pumpafrön
2 dl hackade ekologiska hasselnötter
1 dl hackade ekologiska sötmandlar
1 - 1 1/2 dl flytande ekologisk honung
3 msk vatten
2-3 kryddmått ekologiskt vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda honung, vatten och vaniljpulver i ett glas. Hacka nötterna och blanda i resten. Häll över honungsblandningen över alltihop och rör om ordentligt.

Grädda på en plåt med bakplåtspapper i ugn 20-25 minuter. Rör om då och då.

Förvara i en glasburk som har tättslutande lock. Servera till frukostskålen med yoghurt, strö över din smoothie eller din chiapudding. Eller över en skål med mjölk.Vi försöker att dra ned på gluten, mjölk och socker hemma hos oss. Istället för vanlig mjölk dricker vi havremjölk eller lantmjölk som inte är homogeniserad, och det känns bättre för magen.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Tack för bra blogg med recept och inspiration. Ska ta tag i att göra egen müsli. Mvh Catrin

    SvaraRadera
  2. Hej Catrin. Åh, vad glad jag blir att höra att du gillar min blogg och att jag kan inspirera :-) Att göra egen musli är kanon, det är så lätt att äta bra när man har det hemma. Vi har också glasburkar med diverse nötter, frön och torkade frukter på diskbänken hemma som vi blandar i yoghurten, morgonfilen eller över en tallrik med mjölk (t ex solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön, psylliumfrön, linfrön, russin, torkade dadlar, torkade tranbär, torkade äpplen, bipollen och massa annat gott). Eftersom detta inte är färskvaror så håller de länge och det är så bra att alltid ha hemma inför frukosten eller mellanmålet. Det finns ekologiska alternativ till allt, oftast i matvarubutikerna, men annars på specifika ekologiska lokala butiker. Ha det gott och lycka till nu med muslin. Min absoluta favorit av musli är den som jag valt att kalla egengjord musli. Ha det gott! /Sara

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.