Underbara waldorfdockor

Mina barn, särskilt den ena, fullkomligt älskar att leka med dockor. Det är något fantastiskt som händer i leken med dockor. Lärande kring mänskligt samspel får övas. Att träna sig i lek att visa respekt och värme mot en annan "människa". En viktig och lärande lek som utvecklar barnens sociala förmågor.

Men ganska tidigt när jag började få upp ögonen för alla de dolda kemikalierna i vår vardag och runt våra barn så insåg jag att just dockor nästan alltid är gjorda av en av värstingplasterna, dvs PVC-plast (vinyl). Den som är märkt med nummer 3 i en triangel.

Det har varit en lång väg med mycket undersökande och letande innan jag hittade giftfria dockor, men idag anlände två nya vänner till våran familj. Helt igenom ekologiska (sånär som på mattvarpen), handsydda waldorfdockor gjorda av Helena Danielsson i Sundsvall.

Dockorna är ca 37 cm. Handsydda av Hellapella Waldorfdockor. Ni hittar henne på Facebook. De är så kallade overalldockor, dvs overallen är kroppen på dockan och går inte att ta av.

Materialbeskrivning:

- Stoppning av ekologisk ull.
- Hår av ekologiskt ullgarn.
- Hudtrikå av 93% GOTS certifierad bomull med 7% lycra.
- Dress av 80% GOTS certifierad bomull med 20% polyamid (dockan med grön dress) och ullfrotté av 100% ekologisk ull (dockan med röd dress)
- Ekologisk sytråd.
- Mattvarp ej ekologisk

Jag kan verkligen varmt rekommendera dessa dockor för er som vill hitta ett giftfritt alternativ till era barn. Att de är handsydda gör de så mycket mer personliga. De till och med döps av Helena till egna namn innan hon skickar dem. Priset är väldigt bra med tanke på arbetet bakom och att dockorna är helt ekologiska. Priset ligger på 475 kr/st.


Välkomna hit kära vänner.

Sofia och Billie-Lo.


Uppdatering den 14 april:

Billie-Lo och Sofia har fått sällskap av en liten bebis-waldorfdocka. Välkommen lilla Valter, även han gjord av Hellapella Waldorfdockor.

Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Hej! Har du möjligtvis kontaktuppgifter till hon som syr dockorna? Jag hittar henne inte. Skulle så gärna vilja beställa sådana dockor. Mvh/Charlotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Charlotte! Jag har sparat hennes telefonnr. Hon heter Helena Danielsson och har nr 070-5787037. Jag vet dock inte om hon fortfarande syr dessa dockor, så ring och fråga. Annars vet jag att det även finns någon på Instagram som kallar sig för @waldorfmum som syr ekologiska waldorfdockor. Hoppas du hittar någon som kan sy en fin docka till dig :-) Med vänliga hälsningar /Sara

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.