Färga håret med ekologiska örter, kaffe och vin.

Idag var jag hos min ekologiska frisör och färgade håret. Sedan ett år tillbaka har jag bara använt så kallade no poo-produkter till mitt hår. Det är alltså ett år sedan jag tvättade håret med vanligt konventionellt schampo och ett år sedan jag färgade mitt hår med vanlig hårfärg. No poo betyder att man undviker att använda sulfater, silikoner och mineraloljor. Här kan du läsa mer om no poo. Jag har valt bort att använda skadliga kemikalier i mitt hår eller på min hud.

När man testade 122 hårfärgningsprodukter som finns ute på marknaden visade det sig att 120 av dessa var antingen starkt allergiframkallande eller till och med extremt allergiframkallande. För den som färgar håret en gång i månaden så är risken att få urinblåsecancer dubbelt så stor (källa: Badskumt av Katarina Johansson). Dessa fakta bland annat gjorde att jag ville välja bort dessa kemikalier och använda renare produkter.

Jag är så glad och tacksam att det finns en ekologisk salong i Örebro där jag kan färga mitt hår med ekologiska örter, ekologiskt vin och ekologiskt kaffe. På Naturligtvis Eco får jag förutom att färga mitt hår dessutom en underbar hårbottenmassage som är så avkopplande att jag nästan somnar. Det är bland den bästa massage jag någonsin fått. Miljön är lugn, avkopplande och harmonisk. Ett riktigt må bra ställe med andra ord.

Det härliga med ekologisk hårfärgning är att färgerna bara blir finare och finare ju längre tiden går. Efter några tvättar så börjar mitt hår skifta i morotsrött vilket jag gillar jättemycket. Jag hade lite fördomar innan jag började färga håret ekologiskt att färgen skulle vara för mesig och tvättas ut väldigt snabbt. Nu vet jag att det istället snarare är tvärtom. Jag färgar mitt hår ca var tredje eller fjärde månad och färgen håller under hela den tiden. Håret känns mycket mer levande sedan jag övergick till ekologisk hårfärg.
Tavla på salongen.

När vi brutit den
sista kvisten
förgiftat den sista
vattendroppen
förorenat den
sista luften
då skall vi märka att
pengar varken går att
äta, dricka eller andas

Lugn och ro karaktäriserar Naturligtvis Eco.

Till och med toaletten ger ett lugn...

Under en timme satt jag med färgen och väntade på att den skulle verka. 

Slutresultatet. Jag blev mörkare än vanligt denna gång. Det härliga med ekologisk hårfärgning är att färgerna bara blir finare ju längre tiden går. Efter en tid börjar mitt hår skifta i morotsröd vilket jag gillar jättemycket.


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

1 kommentarer:

  1. The place looks like a nice place and you also look nice.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.