Sladdarnas gissel

Jag har nämnt det förut (läs mer här) om sladdarna. När jag läser i senaste numret av Naturskyddsföreningens medlemstidning får jag veta att elkablar är den STÖRSTA källan till mjukgörande ftalater och flamskyddsmedel i hemmet. Plasten består av 30% mjukgörare och lika mycket flamskyddsmedel. Även om det knappast går att sortera bort alla sladdar, vi är alltför beroende av dem, så kanske det går att minska ned på dem på sina håll i hemmet? Och viktigast av allt, låt inte barnen komma i närheten av dessa giftiga ormar.

Och när vi ändå är inne på sladdar och elektronik. Glöm inte att slå av alla apparater som annars står på stand by-läge och drar en massa onödig ström.

Ett alternativ är att ha de här dosorna som du enkelt kan slå av under natten eller när du reser bort så att elektriska apparater inte står och drar en massa onödig ström när du inte använder dem. Att ha elektronik på stand by kan även innebära en brandrisk. Lånad bild.


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig tänkt på dessa giftiga ormar. Men det är klart att de är giftiga när så mycket annat är det.
    Hittade din blogg av en slump och jag tror jag har hittat "hem" Nu ska jag botanisera bland alla dina viktiga inlägg.

    //Annie

    SvaraRadera
  2. Vad roligt Annie att du hittat till min blogg och gillar det jag skriver! Hör gärna av dig om önskemål på annat som är viktigt att ta upp.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.