Ekologiskt kaffe

Kaffe tillhör en av de varor som jag verkligen helst vill dricka ekologiskt. De konventionella kaffeodlingarna använder riktigt läskiga bekämpningsmedel som är förbjudet i Sverige och EU och kaffe är ett av världens mest besprutade livsmedel. De största förlorarna är förstås människorna som jobbar på kaffeplantagen och familjerna som bor i närheten. Av rent human skäl dricker jag inget annat än ekologiskt och helst Fairtrade-märkt kaffe när detta är möjligt. Hemma bryggs det endast ekologiskt kaffe, något annat är otänkbart. Likaså försöker jag att välja ekologiskt kaffe på kaféer och restauranger när jag besöker sådana. Men ibland går det inte att hitta och då dricker jag ful-kaffe någon gång emellanåt. Likaså ställer jag aldrig kravet på någon annan att de ska ha ekologiskt hemma när jag blir bjuden, utan dricker såklart det som bjuds.

Något som förvånade mig stort var att när jag besökte Arlanda flygplats för några dagar sedan så kunde jag inte hitta något ställe där som sålde ekologiskt kaffe. Är inte det väldigt märkligt? Jag pratade med en personal på Pressbyrån om detta och hon rekommenderade mig att ta kontakt både med Swedavia som driver Arlanda flygplats samt även Pressbyrån där jag frågade för att efterfråga detta. Och det tänker jag göra. Jag är så peppad över att vi som konsumenter har så mycket större makt än jag trodde innan. Det går att påverka, och det är vår skyldighet om vi vill kunna köpa de varor och tjänser som är hälsomässigt och miljömässigt hållbara.


Ekologiskt kaffe smakar ljuvligt, och kan drickas med gott samvete.Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. i am so proud of you that you are planning to contact the officials at the airport. i think they might realize that people now are attracted more and more to organic food and products. i also heard that coffee filter are bad because they hold all the good oil and the true benefit that you might get from the coffee beans and you end up with only the taste and caffeine but not the oil. they say it's better to do the french filter or the Italian expresso. what is your opinion on that matter?

    SvaraRadera
  2. Thank you, Tata. You are so kind. The thing about coffe beans loose there good oil when coffee is made with a filter i had never heard about. Something new for me. I have to do some research to learn more.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.