Chokladpraliner med mandel och tranbärsfyllning

Här kommer ett supersmaskigt recept som jag fick provsmaka när jag var inne på hälsokostaffären häromdagen. Hur enkelt som helst, tar bara ca 10 minuter att göra, men känns extra festliga och passar för det där lilla extra kalaset. Mandelmjölet gör att det känns nästan som mandelmassa men betydligt nyttigare och helt utan E-nummer och andra tillsatser.


RECEPT CHOKLADPRALINER MED MANDEL OCH TRANBÄRSFYLLNING
Ca 20 st

3 1/2 dl ekologiskt mandelmjöl
1/2 dl ekologisk ljus sirap
1 1/2 msk ekologisk kokosolja
3/4 dl torkade ekologiska tranbär, fint hackade
100 gram ekologisk mörk choklad

Blanda ihop mandelmjöl, sirap och kokosolja. Hacka tranbären fint och blanda sen i dem (spara några till dekoration). Knåda ihop till en smidig massa, och rulla sedan till bollar. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bollarna i den. Lägg upp på ett bakplåtspapper och toppa varje boll med ett torkat tranbär. Låt stå svalt så de stelnar.

Kanske till adventsfikat? Eller till kaffet på nyårsfesten? 
Tänk på att vanliga bakplåtspapper innehåller perfluorerande ämnen, så undvik dessa. Svanenmärkta bakplåtspapper har inte dessa ämnen och finns i de flesta butiker, det här har jag köpt på Willys.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.