Ett skräp om dagen

 Idag startade jag en egen personlig utmaning. Nu blir det #ettskräpomdagen i en månad, minst!!! Är det nån som vill hänga på?!


Jag blir så lamslagen emellanåt av den gigantiska klimatkris vi befinner oss i. Den skrämmer bokstavligt talat livet ur mig och jag kan känna en sån enorm sorg för mina barn och kommande generationers skull. Det är lätt att känna hopplöshet. Men det som blir så galet är att hopplöshet leder till handlingsförlamning och det gör ju inte saken bättre, tvärtom!

Idag kände jag att det var hög tid att vända hopplöshet till hopp. Jag kan använda min plattform med många läsare av min blogg och fler än 5000 följare på Instagram till att påverka fler i rätt riktning. Det är min förbannade skyldighet att göra det jag kan för att påverka fler i rätt riktning. Det kan tyckas som en liten grej att plocka skräp varje gång jag går på promenad, men just nu är det vad jag mäktar med.

Dessutom så kan små till synes obetydliga handlingar i rätt riktning mot en mer hållbar livsstil påverkar mer än man tror. Mina handlingar kan ge ringar på vattnet. Tillsammans med andra kan berg förflyttas.

Så är ni med mig? Nu städar vi upp Sverige! Jag kommer på mitt Instagram @saraseviga varje dag dokumentera mitt skräpplockande i minst en månad så att fler peppas att göra samma sak. 

Härmed lovar jag att för varje promenad jag tar så plockar jag minst #ettskräpomdagen. Med minst två hundpromenader per dag så blir det en hel del skräp, en hel massa plast t ex som inte hamnar i våra hav.
Tack Håll Sverige Rent för den genialiska hashtaggen #ettskräpomdagen. Från och med idag kan ni se mig som er ambassadör i minst en månad framåt. 😀

Skriv gärna en kommentar om du vill hänga på. Det räcker med en emoji typ 👍🏻 eller 🙋🏼‍♀️ om du inte orkar skriva nåt. Nu städar vi upp Sverige!Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på kontakt.saraseviga@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

2 kommentarer:

 1. Jag är på! 😊 Underbart initiativ som alla kan hänga med på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hänger på! Berätta gärna om vad du gör till vänner, bekanta, i dina sociala kanaler (Facebook, Instagram). Då blir det du gör till ringar på vattnet för fler att följa efter och göra samma sak. Stort lycka till!

   /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.