Vi har blivit med torp

Det är dags att avslöja vad det var som hände förra veckan som jag valde att hålla lite hemligt några dagar. Jag behövde lite tid för att försöka smälta det som hänt. Efter lite mer än 10 års letande så har jag och min familj äntligen hittat vårt torp! I förra veckan på onsdag skrev vi på alla papper och inom en månad kommer vi att få flytta in i vårt torp som är byggt i slutet av 1700-talet. Det är så fantastiskt att jag inte riktigt kan förstå att det är sant!


Varför berättar jag det här för er? Jo, för jag är helt övertygad om att det är all min närvaro-träning i form av meditation och yoga som gjorde att när vi väl såg detta torp så visste jag direkt att det det var detta som vi väntat på i alla år. Det var ingen tvekan. När vi tränar oss att landa i närvaro - att vara här och nu - och inte går vilse i alla tankar som snurrar i våra huvuden, så kommer vi närmare vår sanna kärna, vårt själv. Det som är vi längst där inne under alla titlar och masker som vi klär på oss genom livet. I din kärna finns alla svar och du vet vem du är och vad du behöver och älskar, och vad du inte behöver i livet. Allt klarnar. Med denna blogg vill jag inspirera kring ett hållbart liv, och där är träning i närvaro en mycket viktig pusselbit. När vi skruvar ned tempot så har vi möjlighet att lyssna inåt och verkligen höra vad som är viktigt på riktigt. Det är ett budskap som jag brinner för att sprida vidare till många, många fler.

Jag kan också tacka min resa med KonMari som jag gjorde för ett antal år sedan som fick mig att verkligen öva upp min känsla för vad det är som sparks joy i mitt liv. Jag fick öva upp min känsla för vad som är viktigt och betydelsefullt för mig. Då blev det väldigt tydligt att ett liv i enkelhet och i närhet till naturen är sånt som jag värdesätter väldigt högt. HÄR kan du läsa om min resa med KonMari.

Vi har varit på så många stugvisningar genom alla dessa år. Det var denna platsen som vi väntat på. Det var värt all väntan. Livet ska inte skyndas fram. Detta torp ligger så vackert till i Kilsbergen och endast en kilometer från Bergslagsleden. Det har allt det som vi har letat efter; enkelhet, närheten till naturen och som är renoverat med varsam hand enligt de metoder som användes när torpet byggdes från allra första början, d.v.s miljövänligt. Jag är sprickfärdig av lycka och känner samma glädjerus som jag kände när båda våra barn föddes. Detta är en plats som jag vill vara på.


Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.