I skogen

I skogen kan jag känna Moder Jords hjärtslag. Sakta sjunker min egen fladdrande puls, för varje steg landar jag lite till, lite till. Här kan jag vara. Här och nu. Här och nu.

Jag andas in luften. Känner den milda brisen mot min kind. Lukten av träd, jord och mossa. Jag tar en bit mossa i min hand och kramar. Luktar, känner. Gnuggar mot min hud. Vet hur gott det gör - både för kropp och tarmflora, likväl som min själ. Känner livet i mig börja bubbla. Lycka.

Lite längre fram stannar jag och kramar ett träd. Känner dess storhet sakta sippra över i mig. Vet inte hur det funkar, alla som kramat ett träd vet vad jag talar om. Så mycket liv att det vibrerar i hela mig. Det är som att tanka upp mig med mer liv. Mer mening och mer lust att leva.

I naturen är allt så enkelt, så avskalat och allt är vad det ser ut att vara. Inga lögner, inga dömande blickar, ingen som värderar och talar om att jag behöver vara si eller så, se ut eller göra på det ena eller andra sättet. Jag bara är. Jag är tillräcklig. Jag är.

Insikten som drabbar mig och som gör så ont. Vi är på väg att förlora allt detta. I vår egen självgodhet har vi glömt bort att det är härifrån vi kommer. Att vi är inget utan naturen. Vi har trott oss stå över allt detta. Jag ser min litenhet och samtidigt min enorma storhet här i skogen. Jag inser att jag är en av många viktiga pusselbitar i den väv som bildar universum. Det ger mig kraft att fortsätta kämpa för klimatet. För våra barns skull. För min skull. För allas vår skull.

Här kommer bilder från mitt besök i skogen idag. Allt det här sköna är oss givet. Helt gratis. För alla. Jag älskar mossa. Den är så mjuk och inbjudande. Skogens egna mjuka, fluffiga täcke.Naturen börjar sakta att skifta färg.

Två ormbunkar som fick mig att tänka på Yin och Yang. Båda har inslag av varandra. Så lika men ändå så olika. Så olika men ändå så lika.

Skogen - så fullkomligt vibrerande av liv. 


Har du inte kramat ett träd? Gör det nästa gång du har möjlighet. Det är en WOW-experience!

Tips: Ta en bit mossa och krama i din hand. Lukta och känn på den. Jag gnuggar den mot huden för att få del av allt det goda som finns häri. Detta är guld för din tarmflora. 

Det är vetenskapligt bevisat att vistas i naturen minskar stress, sänker blodtrycket, är guld värt för vår tarmflora (som styr vår hälsa i väldigt stor omfattning), gör att vi mår bättre helt enkelt både fysiskt och psykiskt. Det kan du läsa mer om t ex HÄR.

Att gå ut i skogen är helt gratis och något som alla kan göra!! Att vistas i naturen ökar din medvetenhet om vart ifrån du kommer och att du är tätt sammanlänkad med naturen, vilket ger åtminstone mig ett jävlar anamma att fortsätta kämpa för klimatet trots att det ibland känns väldigt tungt att göra det.

Mitt tips inför helgen: Gå ut i skogen. Krama ett träd, vandra, lägg dig i mossan och njuuuut!!!
Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.