Världens viktigaste nyårslöfte

I år kommer jag att ge det bästa nyårslöfte jag någonsin gett - både till mig själv och till vår kära Moder Jord. Jag har valt att delta i Flygfritt 2019 och på så sätt vara en del av den grupp som går före och som visar omvärlden att vi är många som är villiga att ställa om till en hållbar livsstil. Nu går vi från ord till handling.Jag har anmält till initiativet Flygfritt 2019 som startas av Vi håller oss på jorden. HÄR kan du läsa mer om vad det innebär och varför du inte alls behöver sluta resa bara för att du avstår från att flyga.

Eftersom flyget står för den enskilt största utsläppskällan för oss privatpersoner (i den rika delen av världen) så känns det självklart att det blir just där som jag vill vara med och göra skillnad (tillsammans med mycket annat förstås). Jag tror att vi alla är en viktig del i det gigantiska pussel som nu måste läggas om så att vi kan leva hållbart på vår planet. Du och jag är oerhört viktiga pusselbitar i det pusslet. Den enskilda individen HAR en enorm makt. Alla stora revolutioner som lett till stora samhällsförändringar har startat med att en grupp människor protesterat och gått emot strömmen. Det har aldrig varit, och kommer inte heller nu att vara politikerna som tar det första steget. Det är vi enskilda individer som måste sätta ned foten. När politikerna fattar att detta är det enda rätta, när de ser att det är en tillräckligt stor grupp enskilda individer som vill förändring så kommer de att agera kraftfullt och göra de förändringar som krävs.

Tillsammans kan den enskilda individen, små och stora företag samt politiker vända om så att vi hittar ett hållbart sätt att leva på. Alla delar behövs och alla är lika viktiga. Ingen vinner på att skylla på att någon annan ska lösa detta. Vi är alla en viktig del i detta. TILLSAMMANS kommer vara ledordet för vår framtid.

Vill du också känna att du är mer och gör skillnad? Då tycker jag absolut att du ska anmäla dig till Flygfritt 2019. Det är ett konkret och oerhört slagkraftigt verktyg - en oerhört viktig pusselbit i omställningen till en hållbar värld. För det är inte längre en fråga OM denna omställning kommer att ske, den KOMMER att ske vare sig vi vill det eller inte eftersom det inte finns någon annan väg att gå om vi ska ha en planet att bo kvar på. Vill du vara en av de som tog ställning och som gick före? Då tycker jag att du ska ge dig själv detta världens viktigaste nyårslöfte!

Du kan anmäla dig via Facebook (HÄR), eller via hemsidan (HÄR). Om dina barn kommer att ta ett flygfritt år så kan även de anmälas via mail (HÄR läser du mer om hur du gör). Berätta gärna i kommentarsfältet om du anmält dig så vi kan uppmuntras och stödja varandra.

Detta är det ultimata, genom tiderna bästa nyårslöfte du kan ge dig själv och en gåva till våra framtida generationer. Du kan berätta för dina barn och barnbarn att du faktiskt var med och tog ställning. Att du var en av alla de som visade omvärlden att det går att leva hållbart och att detta är vår framtid.

Glöm inte att anmäla dina barn också om även de kommer att avstå flyget. Man behöver inte ha en egen mailadress för att anmäla. Gå in här och läs hur du gör. 

HÄR kan du läsa om mina tankegångar inför förra årets nyår, då jag även då gav löftet att stanna på marken.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.