Pyssel med kastanjenötter

Ett pyssel som vi brukar göra varje höst är att plocka några kvistar med oöppnade kastanjer. Sedan får barnen hänga upp dem med bomullssnöre i sina fönster och ovanför köksbordet. Dag för dag kan vi sedan studera hur skalet till kastanjerna sakta öppnar sig och vi brukar ha gissningstävling om när kastanjenötterna ska ramla ut. Barnen tycker det är spännande att se hur skalet sakta öppnar sig. Detta är ett sätt att göra barnen mer delaktiga i allt det fantastiska som händer i naturen.

I år verkar dock inga kastanjer finnas i Örebro så jag fick ta bilder jag tagit tidigare år. Är det bara här i Örebro som det inte blivit några kastanjer eller är det någon runt om i södra Sverige som sett dem i höst?

Det är spännande att se hur kastanjerna öppnar sig mer och mer för varje dag.
En helt oöppnad kastenjenöt.

Det är kul att plocka kastanjer tillsammans med barnen. 

Det är oerhört vackert att sedan använda kastanjerna som dekoration, t ex på ett fat tillsammans med några ljus.
Här berättar jag mer om kastanjenötter, hur de kan användas för att minska stress och få mer ro.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.