Chiapudding med chokladcreme

Här kommer recept på något riktigt gott, som samtidigt är fyllt med mycket näring och som enkelt att göra. Denna lyxiga chiapudding med chokladcreme som topping kan ätas som en lyxig frukost, ett festligare mellanmål, en god efterrätt eller varför inte en dessert under julhelgen. Chiapuddingen blandar du ihop kvällen innan och chokladcremen mixar du enkelt ihop direkt innan servering. Toppa med chokladcremen, lite frusen (tinad) mango eller hallon och några skivor banan.


Så här gör du:

RECEPT CHIAPUDDING MED CHOKLADCREME                Räcker till 4 personer

Chiapudding:

4 - 5 dl ekologisk havremjölk
6 msk ekologiska chiafrön
1 dl frysta ekologiska hallon eller jordgubbar
1 tsk flytande ekologisk honung

Blanda allt noga i en glasburk och rör om. Förvara med tättslutande lock i kylskåpet över natten eller minst en timme så chafröna hinner suga upp vätskan och puddingen får rätt konsistens.

Chokladcreme:

4 stycken urkärnade ekologiska dadlar
2 msk ekologisk kakao
1 ekologisk avokado
1 ekologisk banan
2 tsk ekologisk kallpressad kokosolja

Mixa allt till chokladcremen med en handmixer tills den blir slät.

Tillbehör:

1 skivad ekologisk banan
1 dl färska eller frysta ekologiska bär, t ex hallon, mango eller granatäppelkärnor.

Lägg skivad banan och några bär i botten av ett glas. Ta gärna ett glas på fot för en festligare känsla. Häll chiapuddingen över och toppa med en rejäl klick chokladcreme och lite mer bär samt några skivor banan.


Nu önskar jag alla mina läsare en riktigt fin helg. Nu tar jag ledigt några dagar och ser fram emot att spendera tid med min älskade familj. Vi ses nästa vecka!___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.