Probiotisk coleslaw

Jag hittade detta recept på probiotisk coleslaw för en tid sedan och var tvungen att testa. Som vanligt har jag svårt att hålla mig till recept utan gjorde om det på mitt egna sätt. Här kommer min version.RECEPT PROBIOTISK COLESLAW

1 1/2 dl syrad grädde
2 dl surkål
1 1/2 dl grovt riven ekologisk morot (motsvarar en lite större morot)
1/4 ekologisk gul lök, fint hackad
1 1/2 tsk ekologisk fransk senap
1 krm oprocessat havssalt

Jag testade att "krydda" med russin och det bröt av och blev väldigt gott i denna coleslaw. Så strö gärna lite russin över.

Blanda allt i en skål. Färdigt!

För recept på hur du gör din egen surkål, så hittar du det här. Grädden syrade jag genom att hälla ekologisk grädde till mina kefirgryn. Efter ett dygn så var den syrade grädden färdig och den blev tjock som creme fraishe. Här beskriver jag hur man gör sin egen kefir, och då är det som sagt bara att byta ut lantmjölken mot grädde om man vill göra syrad grädde.

Skålen som jag blandat coleslawen i har jag ärvt av min farmor när hon dog för 22 år sedan och den borde vara uppemot 90 år gammal. Skålen i bakgrunden som jag förvarar tomaterna i har jag köpt på loppis för 15 kronor.  ___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.