Giftfria och hållbara presenter till en 4-åring

Vår dotter fyllde 4 år innan jul och jag ville dela med mig av fyra presenter som hon fick. De är alla giftfria, hållbara presenter gjorda med omtanke om vår miljö.

Dockan, fåret och nallen har fått namnen Felicia, Maja och Olivia av vår 4-åring. Jag tycker att det var roligt att hon valde just dessa tre namn då dessa är namnen på en av mina bästa vänners tre barn.

Tre av presenterna är inköpta på Örebros egen lilla ekobutik, Ekobutiken i Stadsträdgården. Denna butik är en riktig pärla som jag är så glad att vi har i vår stad. Jag gissar dock att de flesta av presenterna även går att köpa online på andra ställen, förutom dockan som kommer från ett företag som numera lagt ned. Jag vet att de säljer otroligt fina ekologiska waldorfdockor på både Lapland Eco Store och Ekotjusigt och Ekoleko bland annat.

Waldorfdocka, köpt på Ekobutiken i Stadsträdgården, Örebro. Denna docka är lite mindre och perfekt att ta med när vi är ute och reser till exempel då hon inte tar stor plats. Dockan har fått namnet Felicia av vår 4-åring.

Lamm gjort helt i ull, stoppat med ull, köpt i Ekobutiken i Stadsträdgården i Örebro. Från Saling.net i Tyskland. Fåret har fått namnet Maya av vår dotter.

Nalle i 100% merinoull och gjord av blinda i Lettland av en förening för blinda med särskilda behov. Av lappen att döma kommer den från Ekoleko. Denna är dock köpt på Ekobutiken i Stadsträdgården, Örebro.

Sällskapsspelet Fruktträdgården (går att beställa t ex här). Ett roligt enkelt spel med träfrukter och vackra små korgar att förvara frukterna i. Ett spel som passar för åldern 3-6 år.


Denna underbara nalle skulle jag själv kunna ha som dekoration på en soffa eller säng. Den är så otroligt fin!

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

 1. Har en vän med en 4-åring som efter jul sa; "vad är det med att ge mjukisdjur till barn? Vi rensar mjukisdjur en gång i halvåret här hemma för att inte svämma över." Kom att tänka på det när jag såg bilderna på flera mjukisdjur, men hon kanske hade önskat sig dem?
  Bra att de är eko iaf! :) Och Ekoleko brukar ha väldigt bra utbud av barnsaker i bra material.

  Vi har ju skrivit en del om hur vi tänker kring det här med leksaker, barn, eko och minimalism, även om jag tror det blir svårare ju större barnen blir:
  http://minimalisterna.se/bebisens-leksaker-ur-ekologisk-synvinkel/

  http://minimalisterna.se/ny-stimulans-for-den-minsta/


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, visst är det så att det ofta finns mycket av just mjukisdjur hemma hos många barnfamiljer. Alla de sakerna i inlägget var dock sådant som vår minsta önskat sig en längre tid och är också saker som leks väldigt mycket med här hemma ända sedan hon fick dem i mitten av december. Vi försöker undvika att köpa mjukisdjur i polyester, även om vi har en del hemma som vi fått, och har som regel att de som vi har får inte vara med i sängen då våra barn sover, där gäller bara de helt giftfria och plastfria mjukisdjuren. Överlag så är ju detta med för mycket leksaker ett stort problem i västvärlden. Jag tänker att det är ett uttryck för den materialism som finns. Vi försöker begränsa och tänka kvalitet framför kvantitet och också få barnen att förstå värdet av de saker de har och att det inte bara går att köpa nytt, nytt hela tiden.

   Allt gott! /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.