Min egen energi-smoothie med linfrön

Det här receptet har jag successivt utvecklat tills jag blev helt nöjd. Jag älskar stinget av ingefära. Linfrön är enormt nyttigt och innehåller bland annat stora mängder av den nyttiga fettsyran omega-3, men också mineraler och protein samt kostfiber som är en riktig höjdare för magen. Myntan ger smoothien pricken över i:et.

SARAS ENERGI-SMOOTHIE

1 ekologisk apelsin
1 ekologisk banan
65 gram ekologisk spenat
Ekologisk mynta (krydda efter smak, jag gillar mycket så jag brukar ta minst en halv kruka)
1/2 msk krossat linfrö
1 msk riven ekologisk ingefära
2 dl vatten (eller 2 dl eko apelsinjuice)Det kan vara bra att tänka på att krossat linfrö innehåller ett ämne som gör att det är giftigt att få i sig för stora mängder. 1-2 msk om dagen är okej, men mer än så ska man inte äta.

Hela linfrön passerar vår mage och tarm utan att avge varken giftiga eller nyttiga ämnen. Men att äta hela linfrön är ändå väldigt bra även om det nyttiga i fröna inte kan tas upp av kroppen. Det bildas nämligen en geléaktig vätska runt fröna som har en laxerande effekt. Så är du hård i magen så är ett tips att äta linfrön. Jag tycker dock bäst om att krossa dem med vår marmor-mortel för att även ta del av deras fantastiska innehåll.

Att äta linfrön regelbundet hjälper till att håller magen igång och förebygger förstoppning.


Det här är vad som behövs. Apelsinjuicen kan bytas ut mot vatten om man vill undvika socker.

Genom att krossa linfröna i en mortel så kan man ta del av alla linfröets fantastiska nyttigheter.
Smoothien kan med fördel drickas i en urdiskad glasburk. På så sätt kommer burken på nytt till användning och behöver inte slängas. 


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.