Mellanmåls-kakor

Jag är mest kreativ när det gäller att hitta på goda och nyttiga mellanmål och frukostar, och har lite sämre fantasi när det kommer till matlagning. Därför blir det mest såna recept här på bloggen.

Vi försöker äta två mellanmål per dag, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Ibland är det roligt att lyxa till det lite extra.

Här kommer ett enkelt recept som går snabbt att röra ihop, med endast tre ingredienser. Kakorna är socker och glutenfria. Det går bra att smaksätta kakorna med något beroende på vad man tycker om. De är ett mellanting mellan sötsaker och mellanmål. Ett lyxigare mellanmål helt enkelt!


Mellanmåls-kakor.RECEPT MELLANMÅLS-KAKOR                                     18-20 stycken

2 ekologiska bananer
2 ekologiska ägg
5 dl ekologiskt havregryn

Sätt på ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda i ägg och havregryn.

Tips på smaksättningar:

- Fairtrade choklad hackad i grova bitar (detta använde jag denna gång)
- Russin
- Kanel och / eller kardemumma
- Tranbär
- Kakao
- Kakaonibs

Bara fantasin sätter gränserna.

Klicka ut på smörad plåt och grädda i 15-20 minuter.


Mellanmålskakorna avnjöts med smoothie gjord på eko yoghurt, havremjölk, banan och lingonpulver från Kung Markatta. Mellanmålet är 100% ekologiskt. 

___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

1 kommentarer:

  1. Vilken bra idé - det ska jag absolut prova! Jag gillar verkligen dina förslag på hur kakorna kan varieras! Jag har precis hittat till din blogg och är superglad att hitta förslag på nya mellanmål, eftersom jag äter ca två per dag och gärna vill förnya dem. Det blir lätt bara macka eller yoghurt annars.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.