Seminarium: Operation Giftfri Förskola

Efter lång tid och mycket arbete är det nu sedan en tid klart att seminariet med Cecilia Hedfors från Naturskyddsföreningen blir av i Örebro i slutet av april. Alla förskolechefer och politiker i kommunen är inbjudna liksom upphandlingsansvariga och ansvariga för kosten i Örebros förskolor.

Har du barn i Örebro? Eller barnbarn? Ställ på ditt barn/barnbarns förskolechef och se till att de går på detta. Skicka iväg ett mail eller ring och se till att de anmäler sig. Tillhör ni en privat förskola så hör av er till mig så ska jag försöka ordna med en inbjudan även till er förskolechef.

Jag kommer att finnas där och har nu ordnat så att seminariet även kommer att filmas. På så sätt kan även pedagogerna ta del av innehållet. Det är jätteviktigt tycker jag eftersom det är dem som jobbar i själva verksamheten som behöver få mer kunskap om detta.

Ju fler som får kunskap om detta desto bättre. Så även här går det jättebra att höra av sig till mig om man vill låna filmen sen och titta på.

Efter seminariet hoppas jag att alla förskolor i Örebro kommun kommer igång direkt med inventering på alla avdelningar, och tar bort / byter ut de produkter som misstänkts vara skadliga för barnens hälsa på grund av läckande kemikalier. Det är viktigt att följa upp och ha återkoppling efter en tid för att se att arbetet kommer igång.

Vill ni läsa mer om min resa för att göra Örebro Kommuns förskolor giftminimerade så kan ni läsa mer om det här (inlägg från 1 oktober förra året) och här (inlägg från 9 februari i år).

________________________________________________


Det är numera välkänt att vanliga vardagsprodukter kan släppa ifrån sig farliga kemikalier så som hormonstörande ämnen till inomhusmiljön.
Hur ser det ut på våra förskolor? Med projektet Operation giftfri förskola har Naturskyddsföreningen undersökt hur det ser ut på våra svenska förskolor. Vilka skadliga kemikalier finns där? Och i vilken omfattning utsätts barn och personal? Och vad kan man rent praktiskt göra för att giftminimera?

Cecilia Hedfors, sakkunnig miljögifter, från Naturskyddsföreningen kommer och håller seminarium om vikten med giftfria förskolor. Hon ger bakgrund till problematiken, en bild av hur det ofta ser ut på dagens förskolor om man inte beaktat de här frågorna, och kommer med praktiska råd och tips kring vad man kan göra för att giftminimera.
___________________________________________________________

Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.