Namnet på min blogg

Namnet på min blogg, Saras Eviga, kom till mig en dag i september. Jag hade funderat ganska länge och hade svårt att hitta ett bra namn. Det är ju egentligen inte förrän efter ett tag som man vet hur bloggen kommer att utveckla sig och vad man kommer att skriva om. Men redan innan man börjar skriva behöver man bestämma ett namn.

Förra sommaren lyssnade jag på ett sommarprat av den numera avlidna Kristian Gidlund. Hans program berörde mig starkt. Vill du lyssna på det så kan du hitta hans sommarprat här. Christian hade drabbats av obotlig cancer och han talade om livet, döden och hans tankar kring sin sjukdom. Han tampades bland annat med att när han skulle dö så skulle han vara borta för alltid. Men efter en tid så fann han att genom orden så kommer han att leva kvar, leva vidare. Han hade själv startat en blogg i samband med att han fick sin sjukdom som han kallade för I kroppen min. Genom de skriva orden skulle han leva vidare och finnas kvar. Det där gjorde starkt intryck på mig. Det inger hopp. Att genom att lämna spår efter oss här på jorden så kan vi fortsätta leva, fortsätta att finnas för dem som lever kvar. Så här sa Kristian:

"Även om min existens upphör i samma ögonblick som jag dör så kommer jag att leva i varje tanke som tänks om mig efter min död".

För mig har skrivandet alltid varit en ventilationspump. Ett sätt att lätta på trycket. Att hitta klarhet då saker känns oklara. Att få ro i själen. Genom att skriva känner jag mig mer levande. En dröm som jag haft i många, många år är att skriva en bok. Kanske är den här bloggen ett steg på väg mot den drömmen.

Min terapeut påvisade att Saras Eviga även hade andra bottnar. Eftersom jag skriver om sätt för att hitta ett mer hållbart samhälle, med mindre gifter i vår vardag, så är jag med och bidrar till en mer evig värld.

Inifrån och ut. Jag skriver från hjärtat och ut till världen. Till den som vill lyssna.


Den 6 november 2014. Dagen då den första snön kom till Örebro.

Naturen förvandlades till ett magiskt konstverk idag. Det händer något med oss när den första snön kommer. Minnen av barndomen väcks till liv. 

Ett äppelträd på vår gata. Äppelsäsongen börjar vara över.

Äpplenas röda färg mot den vita snön. Vackert!


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. These pictures are beautiful. You are also a talented photographer in addition of being a good writer.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.