Millas Hälsoblogg

Det finns en eller flera våldsmän i Örebro som överfallit personer vid ett flertal tillfällen den sista tiden. Mycket obehagligt. Nu hade media gått ut och rekommenderat att man inte ska gå ut själv på kvällarna. Så tråkigt och väldigt obehagligt. Men i onsdags hade jag ju anmält mig till föreläsningen En giftminimerad vardag ute vid Naturens Hus som är ca 5 km från där jag bor. Vi har ingen bil så det var såklart cykel som gällde. Men föreläsningen var mellan 18-20 vilket innebar att när jag skulle cykla hem så hade det hunnit bli riktigt mörkt. Jag nämnde för några som gick ut från föreläsningen att de rekommenderar att man inte ska vara ute själv kvällstid så det kändes inte särskilt tryggt att cykla hem då. Då frågade en av kvinnorna vart jag bodde och det visade sig att vi bodde nästan i samma område så vi bestämde oss att ta följe och cykla tillsammans. Vi började prata på cykelturen hem och det visade sig att denna trevliga person som hette Camilla själv hade en blogg, Millas Hälsoblogg. Hon berättade att hon där skrev om hälsa, hur man kan leva mer hälsosamt men också mycket recept på god och nyttig mat utan tillsatser och kemikalier. Jätteroligt! Vilket sammanträffande att vi möttes. När vi skildes åt sa jag att det åtminstone var NÅGOT som var positivt med att den där våldsgalningen/galningarna härjar i stan, för annars hade jag aldrig stött på Camilla.

Uppdatering 14 april 2015:

Idag kontaktade jag Camilla igen. Vilken tur att jag tog ditt jobb-nummer den där kvällen för sex månader sedan. Nerikes Allehanda vill göra ett reportage om Operation Giftfri Förskola i Örebro och vilken förskola passar bäst om inte Rynningeåsens förskola där Camilla jobbar och där de kommit längst i de här frågorna. Därför tipsade jag dem om detta och gav Camillas namn som referent. Jag hoppas att det blir reportage och att detta blir ordentligt uppmärksammat i media så att giftsaneringen på Örebros förskolor tar rejäl fart..___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

1 kommentarer:

  1. Så roligt att vi träffades blev peppad att skriva om kemikalier igen:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.