Naturlig makeup från Back to Earth

Reklam för mineralsmink från Back to Earth. 

Jag är inte en person som använder makeup ofta. Det blir väl en sisådär tre-fyra gånger per år eller något sånt. Men ibland är det kul när man vill vara extra fin. Eftersom det mesta av sminket som står till buds innehåller både det ena och andra som jag absolut inte vill lägga på huden så är jag rätt kräsen med vad jag kan tänka mig att använda. Visste ni att PFAS är vanligt i makeup t ex? Jag är så himla tacksam och så himla glad att Back To Earth från Dalarna finns. De har nämligen tagit fram makeup med tanken att den ska vara så naturlig som bara är möjligt och med så få ingredienser som möjligt. Sminket är tillverkat i Sverige och extra snällt mot huden vilket är bra om man har känslig hud, vilket jag har denna tid på året. Sminket är vegan och inte testat på djur.

 

Sedan jag köpte från Back to Earth sist har de dessutom börjat med refillpåsar i papp. Bara att fylla på sina gamla burkar. De har prova-på av alla sina produkter vilket är perfekt, för då kan du testa hemma och se vad som passar dig bäst innan du beställer en större förpackning. De har fri frakt.

Jag gillar en naturlig look och det är nästan lite lustigt för när jag tog bilder före och efter så ser man inte stor skillnad på bilderna. Sminket från Back to Earth jämnar ut och ger en väldigt fin look, det känns otroligt bra! Det känns naturligt och inte som att det täcker och täpper till utan att huden fortfarande kan andas trots att jag har makeup. Jag använder deras mineral veil som grund, concealer under ögonen och bronzer för att få en mer solbrun look, vilket jag gillar särskilt i slutet av vintern när jag är som allra blekast och man lätt ser väldigt trött och sliten ut. Så tack, Back to Earth för att ni hjälper mig att känna mig fin även när huden är blek och glåmig!!!

De produkter jag använder är dessa: mineral veil, concealer neutral, bronzer samt blush (blossom). De är väldigt dryga. Jag har deras borstar också. Använder kabuki för mineral veil och bronzer och den lilla borsten för concealer samt mellanborsten för blush på kinderna. När det är nyår eller extra festligt använder jag deras ögonskugga (smoky). 

Ni som följt mig länge vet att jag gillat Back to Earth i många år. Redan 2015 bloggade jag om BTE, HÄR kan du läsa det inlägget. Min uppskattade serie om hur man kemikaliebantar sitt badrumsskåp innehöll såklart också tips om Back to Earth, HÄR kan du läsa det. När jag gifte mig var det en självklarhet att använda deras makeup, HÄR hittar du det inlägget.Känns bra att man kan köpa refill i pappåse för att fylla på sina gamla burkar.

Förebild utan makeup. Inte så stor skillnad, men så gillar jag också en naturlig look. Det bästa med Back To Earth är att det ger en jämn och fin look och att huden andas trots lager av både mineral veil, bronzer och blush. Jag är så otroligt glad att vi har ett sånt fint företag i Sverige som tänker på både hållbarhet och att det ska vara kemikaliesnällt. Helt i min smak!


Förutom Back to Earths produkter använder jag Benecos som jag köper hos Jordklok. Jag har deras kajal (brown), läppennor (jag har båda färgerna, brown and pink), lipgloss samt mascara

Samma necessär nu som för 8 år sedan. Lika fin idag som då!


En sån fin inslagning när jag beställde från Back to Earth. 


Vill du få mer inspiration kring hur du kan ställa om till en hållbar livsstil? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.