Sommarens Naturpratare

Jag fick den stora äran att "sommarprata" för Naturskyddsföreningen Örebro läns sommarsatsning Sommarens Naturpratare. Jag berättar min historia om hur det kom sig att jag lägger mycket av min tid och mitt fokus på att göra allt jag bara kan för att rädda en av de få gamla skogar som finns kvar i Sverige idag. 


Avsnittet släpptes i lördags den 15 juli. Vill du lyssna kan du göra det där poddar finns. HÄR är en länk till avsnittet på Spotify. 

Sara Johansson är bloggaren och föreläsaren som mitt i livet fick ett besked hon helst hade sluppit. Ett besked som kom att ändra riktningen och fokuset i livet. Sedan drygt 2,5 år lägger hon den mesta av sin tid på att rädda en gammelskog som hon kommit att förälska sig i, men som skogsbolaget har beslutat att de vill hugga ned. Hör hennes berättelse hur en enskild människa kan åstadkomma mycket mer än hon tror bara man bestämt sig. Idag är Sara samordnare för Skogsgruppen i Örebro län.

Saras blogg hittar du på Saraseviga.se och på Instagram finner du henne bakom de två kontona @saraseviga och @garden.i.bergslagen. 


Igår tisdag var jag med i direktsädning på Eftermiddag i P4 Örebro. Reportern Kerstin Önnebo intervjuade mig i skogen jag beslutat att göra allt jag någonsin kan för att skydda så att den får fortsätta finnas kvar. HÄR är länk till programmet. Precis i början berättar programledarna kort om det vi ska prata om och sen startar själva intervjun ca 13.20 in i programmet fram till 26.30. 

Idag onsdag 19 juli hade de klippt ihop ännu ett kort reportage om nya Naturrestaureringslagen som EU-parlamentet röstade igenom i förra veckan, den 12 juli. En mycket positiv lag som innebär att EU:s länder tillsammans satt upp en strategi med delmål och tidsplan för att skydda 20% av ländernas land och lika mycket till havs till år 2030. Det innebär att stora arealer - hela 16% vilket innebär 3,5 miljoner hektar produktionsskog behöver undantas från kalhyggesbruk för att restaurera och återskapa natur. Syftet med lagen är att nå målen i den globala konventionen om biologisk mångfald som skrevs under i Montreal på COP15 i december 2022. Vi måste göra detta och det är så mycket bättre att vi gör det tillsammans än var land för sig. Det korta klippet från idag kan du lyssna till HÄRVill du få mer inspiration kring hur du kan ställa om till en hållbar livsstil? Följ Saras Eviga på InstagramFacebook och YoutubeVälkommen! 

Vill du läsa mer om livet på vår gård så följ mig på Instagramkontot rden i Bergslagen. Där berättar jag om stort och smått gällande det hållbara livet på vår 1700-talsgård. 

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.