Ljusglimtarna 2020

Är det fler än jag som känner att nu börjar allt detta som Corona för med sig verkligen att tära? Jag är inte personligt drabbad. Jag har ingen nära anhörig som svävat mellan liv och död. Jag är nog drabbad på det sätt som den stora massan är, där social distansering verkligen börjar kännas ordentligt nu, nästan ett år efter att Corona kom. Jag har aldrig någonsin känt mig så ensam som jag gör just nu.

Dessa små peppande ord fanns lite här och där när jag var på promenad runt Barnens Ö i Örebro igår.

Att inte få kramas. Att inte få vara nära. Att boka av det mesta. Ställa in. Göra annorlunda. Hur fantastiskt det än är att vi kan ses digitalt så är det inte alls samma sak som att ses på riktigt. Just nu är jag så sliten och nedbruten. Jag tycker den här tiden på året är rent vedervärdig även i vanliga fall, innan Corona kom och förändrade hela världen. Mörkret går ända in i benmärgen och påverkar mig. Det är som att någon dragit en mörk, blöt och rutten filt över mig som jag ser världen igenom. Inte blir det bättre av en helt fruktansvärd klimatkris som verkligen känns allt annat än hoppfull. 

Jag börjar mer och mer inse att nu gäller det att hitta alla de där ljusglimtarna i vardagen. Att se allt det vackra som jag också fått uppleva under 2020. All kärlek. Allt som det är värt att leva för. Jag måste aktivt välja att se dessa och uppmärksamma dem för annars kommer jag att bli galen. 

- Jag har en familj som jag älskar mer än livet självt och som älskar mig. 
- Jag har några få men riktigt, riktigt fina vänner. Vänner som finns där i vått och torrt oavsett hur livet ser ut eller hur jag lyckats eller misslyckats med annat i livet. 
- Jag har återfunnit en barndomsvän efter massor av år.
- Jag har tak över huvudet. 
- Jag är till största delen frisk. 
- Jag har en supergosig hund som tvingar mig att gå på promenader som är så viktigt för mig även om vädret är piss. 
- Vi har äntligen, efter mer än 10 års letande, hittat vår drömstuga som blev vår mitt i Corona och brinnande klimatkris. En tillflyktplats där jag hoppas kunna ladda batterierna väl, tanka mig i naturen som finns alldeles runt knuten. 
- Jag fick börja undervisa yoga i höst, en dröm som funnits och som känns så oerhört bra. 

Hur hittar ni andra hopp i denna hopplösa tid? Dela gärna en kommentar med dina ljusglimtar som du upplevt och upplever under 2020. 
Vill du få mer inspiration kring hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram, där heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.