Giftfritt myggmedel

Här kommer ett recept på myggmedel som jag testat mig fram till. Vi har i sommar tillbringat en vecka i fjällvärlden och där fanns det gott om mygg, något som vi annars är ganska förskonade ifrån där jag bor. 

Jag och barnen blandade ihop detta myggmedel som för övrigt doftar ljuvligt. Vi fick många tillfällen att testa vår olja och på mig fungerade den klockrent. Jag klarade mig från myggbett. Mygg dras olika mycket till olika människor, jag gissar att det har med blodtyp att göra eller kroppsdoft kanske. Hur som helst, om du vet med dig att du är en person som myggen älskar så kan jag också tipsa om Beckolja (DENNA) som är gjord av tjära och som jag fick tips om att myggorna avskyr. Jag har dock inte testat den själv, men innehållet är okej ur giftsynpunkt då den är gjord av tjära som är helt naturligt.


RECEPT SARAS MYGGMEDEL

2 matskedar ekologisk mandelolja (jag brukar använda dennadenna eller denna)
5 droppar ekologisk eterisk olja av pepparmint (t ex denna)
10 droppar ekologisk eterisk olja av grapefruit (t ex denna)
10 droppar ekologisk eteriska olja av apelsin (t ex denna)

Häll oljan i en tättslutande liten glasflaska eller burk. Droppa i de eteriska oljorna, stäng och skaka om så allt blandar sig. Gör en fin etikett så du vet vad flaskan innehåller. Klart!

När du sedan använder myggmedlet så sätt flaskans/burkens öppning mot din handflata och vänd burken en gång. Använd sedan oljan som kommit i handen för att applicera på lämpliga områden där myggorna brukar samlas, t ex i tinningarna och där huden exponeras.


___________________________________________

Vill du få fler tips och idéer hur du kan leva mer hållbart? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag Saraseviga.

Gilla och följ Saras Eviga på Facebook. Där delar jag länkar till alla nya blogginlägg jag skriver så du inte missar dem, men också annat som har med hälsa och en hållbar livsstil att göra. Välkommen!

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. 

Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.