Gråa november

Idag hälsar jag november välkommen. En månad som i många år för mig varit förenad med en känsla av att vilja fly ifrån. Det är grått och de flesta av trädens löv har fallit. Allt badar i grått, grått, grått. Vi har precis ställt om klockan till vintertid vilket för mig varje år blir som ett slag i magen. Dagarna är plötsligt en hel timme mindre, vilket känns ordentligt då dagarna successivt redan innan hade blivit kortare och kortare. Dagsljus är en bristvara.


Men motstånd ger inget annat än smärta tillbaka. Så i år tänker jag varmt välkomna denna månad. Ta mig an den med lugn och tillförsikt. Med mer mörker finns mer tid för lugna aktiviteter och stilla kontemplation. Nu är tiden att gå mer inåt i mig själv mer än att söka mig utåt. Känna vad just jag behöver och försöka möta upp de behoven. För mig innebär det att följande månader blir mer stilla. Att sakta ned tempot och ge mig själv mer ro. En tupplur mitt på dagen är högst uppskattat nu!

Jag ska inte glömma bort att mörker behövs för att ljuset ska existera. November är tiden då mitt inre kan ges tid att studeras och reflekteras kring. Vilka är mina ljuspunkter? Vad behöver jag denna tid på året? Stora, men viktiga frågor. I en tid då allt ska gå fort och tid att känna efter sällan ges, så kanske november kan få bli annorlunda. Jag ska ge mig själv tid. Tid att vara. Tid att uppleva. Tid att landa. Tid att känna. Tid att allt det där som ska börja gro får börja göra det i mig. För att sedan blomma ut till våren. Välkommen november!___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.