Bloggkärlek.

Jag vill börja veckan med att sprida lite bloggkärlek. Jag vill ta tillfället att tipsa er om tre stycken riktigt bra bloggar som jag följer och som jag tycker är värda att följa. Bloggar där intresset för att leva hållbart och klimatsmart är stort. För om det är något som känns mer angeläget än något annat så är det just det. Hur kan vi leva på ett sätt som inte skadar vår planet? Hur kan vi leva hållbart så att även våra barn kan växa upp på vår jord utan att ta skada av de miljöförstöringar som vi människor bidragit till? Detta är något som upptar mycket av min tanketid. Hur kommer det sig att det är ett sånt svalt intresse för detta? Varför gör vi inte de förändringar som krävs för att leva mer hållbart? Vi vet att den livsstil som vi har, med masskonsumtion, är helt ohållbar. Hur ska vi kunna se våra barn i ögonen och säga att vi visste, men vi valde att inte göra något?


Jag gillar att läsa bloggar, ja givetvis inte alla eller ens långtifrån många. Men när jag hittar någon som skriver om något som berör mig då är det så härligt att få stanna kvar och fortsätta följa vad denna person / personer skriver. Genom att läsa så kan jag inspireras till att själv leva mer miljövänligt. Jag får tips och idéer hur jag kan leva både mer hållbart och med mindre skadliga kemikalier i min vardag utifrån någon annans synvinkel. Här kommer tre tips på riktigt bra bloggar som jag följer som kan putta oss alla i rätt riktning mot en mer hållbar livsstil:- Slow Fashion by Johanna N. Jag har följt Johanna sedan våren 2015. Det började med att jag hittade till hennes blogg via det slowfashion-upprop som hon skapade och som jag även valde att uppmärksamma på min blogg (här kan du läsa mitt inlägg om det). Johanna delar med sig både av hur man kan hitta sin egen stil via hållbart mode men också om hur det är att som kvinna driva eget företag. Jag har blivit så peppad, tack vare hennes blogg och även via filmen The True Cost som handlar om textilindustrins mörka baksida, att jag idag inte mäktar med att köpa nya kläder längre, varken till mig själv eller mina barn. Numera handlar jag så gott som alla kläder second hand. Och det som jag inte handlar second hand är alltid valt med stor omsorg och där jag vet att de producerats på ett schysst sätt (t ex genom att de är miljömärkta med GOTS). Jag hade också den stora förmånen att få lyssna till Johanna då hon kom och föreläste i Örebro tidigare i våras. När jag gifte mig i maj så gav jag en av Johannas vackra smycken som morgongåva till min blivande fru (här kan du läsa om det). Så för alla er som missat Johannas blogg, gå in och läs och låt er inspireras. Johanna finns även på Instagram under namnet @johannanswe.


- Minimalisterna. Den här bloggen har jag tipsat om tidigare. Den skrivs av ett par som när de flyttade ihop insåg att de hade dubbel uppsättning av det mesta och började rensa. Sedan dess har de fortsatt att rensa hemma och insett att med lite prylar så finns mer tid till det som verkligen betyder något. Att leva minimalistiskt har också fler fantastiska bieffekter, det är "the way to go" om man vill leva hållbart. Genom att läsa deras blogg så har jag lärt mig att det inte bara är de synliga prylarna i hemmet som man kan fundera på om man behöver eller inte, utan även andra saker som man kanske inte tänker på. Jag tror det var här som jag fick upp ögonen för att rensa i min mail-box och började av-prenumerera på alla reklam-mail som dagligen fyllde min inbox. Eller en sån sak som att rensa i den nyckelknippa som man dagligen bär med sig. Innehåller din nyckelknippa endast nycklar som du använder regelbundet, eller hänger en massa gammalt skräp med som inte längre behövs i form av obrukbara eller gamla nycklar och annat? Eller plånboken, hur mycket gamla kvitton bär du med dig helt i onödan (kvitton är dessutom dumt att spara då det i trycket finns det hormonstörande ämnet bisfenol A (BPA). Ja, ni märker. Att leva som minimalist är spännande och man upptäcker hela tiden nya delar i livet där det är både skönt och otroligt befriande att rensa ut. Även Minimalisterna finns på Instagram under namnet @minimalisterna.


- Hemma Hos Kikan. En blogg som skrivs av Erika som brinner för att leva hållbart. En tjej med ett stort modeinstresse och hon visar på ett utmärkt sätt hur det går att vara modemedveten utan att konsumera nya kläder och skor. Genom dagliga outfits visar hon hur man kan klä sig fint med kläder köpta på second hand, som man återbrukat eller via så kallade klädbytarkvällar med vänner och arbetskollegor. Hon delar med sig av massor av smarriga recept och går all in när hon ordnar barnkalas för sina barn. Här kan man få mycket inspiration hur man fixar ett roligt "tema-kalas" med hjälp av det man har hemma utan att behöva köpa en massa nytt. Jag hade förmånen att träffa Erika lite snabbt i samband med att jag höll ett seminarium i Trollhättan tidigare i våras. Erika finns även hon på Instagram under namnet @hemmahoskikan.Med det vill jag önska er alla en riktigt fin vecka. Denna vecka händer något alldeles extra i mitt liv. Jag ska få vara med om något som jag förmodligen bara kommer få vara med om en enda gång i mitt liv. De allra flesta får aldrig ens göra det. Det är något annorlunda, något väldigt roligt som kommer bli nåt fantastiskt att berätta för barnbarnen sen (om jag får några). Men också något som gör mig VÄLDIGT pirrig och nervös. Jag lovar att berätta mer om det efteråt. Än så länge får det fortsätta vara en hemlighet.___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för så fina ord! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för din fina blogg och det fantastiska arbete som du gör för att sprida kunskap om en hållbar livsstil. Och vet du vad? Jag vann boken Slow Fashion i tävlingen som bokförlaget Ordfront Förlag ordnade i förra veckan. Sååå himla roligt!! Det ska bli fantastiskt roligt att få läsa den.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.