Raw hallonsylt

Denna supersmaskiga egengjorda hallonsylt, helt utan socker, är fantastiskt god. Normalt brukar sylt vara fullproppad med just socker. Jag är så glad att jag äntligen hittat en helt igenom nyttig sylt som man kan njuta av hur mycket man vill. Att det dessutom tar mindre än 5 minuter att göra den är ett stort plus i kanten, även om jag värdesätter kvaliteten mer än tidsåtgången.


Detta behöver du:

- 250 gram ekologiska hallon (frysta som tinat helt eller färska nu i sommar när det är säsong).
- 2 msk ekologiska chiafrön
- 1 krm ekologiskt vaniljpulver
- 1 msk flytande ekologisk honung (eller agavesirap)

Blanda allt och låt stå en timme i kylen innan den äts. Den håller ca en vecka i kylen.

Dessa fyra ingredienser är allt som behövs. Hallon (färska eller frusna som tinats), honung, chiafrön och vaniljpulver.


Färdig i ett nafs. Jag använde en diskad glasburk som vi köpt oliver i. Den är vacker och det känns bra att kunna återbruka det som finns hemma utan att behöva köpa nytt. 


Mums filibabba!


Här njuts sylten på nybakt långpannebröd, se recept här

Gott att lägga en klick sylt i morgonyoghurten. 


I morse blev det yoghurt med den hemmagjorda sylten och musli från Ekoista som jag lade upp recept på tidigare, se här. Och så den dagliga teskeden honung till alla familjemedlemmar tillsammans med D-vitamindropparna.


Det här citatet fick jag med mitt morgon-te i morse. Det passade så otroligt bra eftersom jag var på meditation igår och vi pratade mycket efteråt om just andningen och att fokusera på den är höjden av medveten närvaro. Andningen är livet. Vår andning finns alltid där och den slutar inte förrän vi dör. Andningen precis som livet genomgår mycket. Som sorg, stress och motgångar, men även glädje, nyfikenhet och stolthet. Andningen är som en god vän som alltid följer med oss och det ger mig ett otroligt lugn att fokusera på den när jag är stressad eller livet är utmanande. ___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.