Inspirera och bli inspirerad

Det har inte varit så mycket aktivitet på bloggen på ett tag. Men jag har inte glömt bort den. Jag har tankar och idéer som jag vill dela dagligen, men sista tiden har det varit förfärligt mycket sjukdom hemma hos oss så tiden och orken har inte funnits. Men håll ut.


Min absoluta favoritårstid är här. Våren. De här vackra snödropparna såg jag på vår gata igår.


Jag vill också rekommendera att gå tillbaka och läsa gamla inlägg, då mycket av det jag skrivit om behöver läsas både en, två och tre gånger. Se bloggen som en kokbok eller en uppslagsbok dit man kan gå tillbaka och få inspiration och kanske väcks nya tankar och frågor när man läser igen. Gå tillbaka, läs och hitta nya favoriter. Dela gärna mina texter på facebook eller länka till era hemsidor och bloggar. Ju fler som läser desto bättre, då jag märker att ännu är kunskapsluckorna ganska stora när det gäller de dolda gifterna som finns i vår vardag och ofta allra mest bland de som kan ta mest skada av dem, dvs våra barn.

När det gäller kemikalier i vardagen, och hur man som barnfamilj kan minska ned på dessa, så vill jag tipsa lite extra om följande inlägg:

- Vägen till en giftminimerad vardag, del 1
- Vägen till en giftminimerad vardag, del 2
- Plastbanta köket
- Fleece
- Makt plast gift & våra barn
- Tips för en mindre giftig vardag
- Operation giftminimerad förskola
- Julklappstips
- Hur man kan få andra att respektera sitt giftminimerade tänk vid gåvor till barnen
- Plastbanta med en sluss
- Plastbantat och giftminimerat bad för barnen


Krokus. Ett vårtecken om något.


För er som är intresserade av att använda mer rena skönhetsprodukter med mindre kemikalier, så vill jag tipsa om dessa inlägg på min blogg:

- No poo
- Aleppotvålar
- Oil pulling
- Från topp till tå
- Ekologisk giftfri deo
- DIY body butter
- Rågmjölstvätt

Andra inlägg som jag varmt kan rekommendera är:

- Ekologisk obehandlad ull
- Citron och ingefära
- Gurkmeja och guldmjölk samt mitt eget recept på guldmjök

Kolla runt lite och läs och kommentera gärna. Jag vill inspirera och få människor att tänka till en extra gång för att minska på kemikalierna i vardagen som kan skada vår hälsa och också vår miljö. Men lika mycket vill jag få tips och idéer från er läsare. Jag har lärt mig massor av er, av de frågor jag får samt era funderingar som fått mig att leta vidare och hitta fler svar.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.