Sjukdom och skrivarlust

Det är så mycket jag vill skriva om. Och ibland så lite tid. Eller för att vara korrekt. Jag UPPLEVER att jag har för lite tid för att sitta och skriva.

Jag vill berätta om saker som jag anser är viktiga. Särskilt sådant som det än så länge råder ganska mycket okunskap om och som påverkar oss alla. En sån sak är varför det är så bra och viktigt att byta ut den vanliga deodoranten mot en ekologisk utan aluminium och annat konstig i. Deodorant är något som i princip varenda vuxen person använder så det känns högst angeläget att berätta varför det är bra att tänka till en extra gång vad det är man smörjer under sina armar dagligen. Ett inlägg om det kommer, var så säkra. (Här kan ni hitta det inlägget).

Jag har också lovat att jag ska skriva en sammanfattning av boken Badskumt, som är en otroligt informativ och lärorik bok om vad alla de skönhetsprodukter vi använder innehåller och vad man kan göra för att inte smeta på sig en massa gifter som både skadar oss och vår miljö. Det handlar om schampo, balsam, lotion, hårstyling-produkter, tandkräm, parfym, tvål mm. Ett inlägg om detta är på gång men det tar sin tid att sammanfatta en hel bok. Jag får helt enkelt nöja mig med att än så länge säga; Den som väntar på något gott....

Andra saker jag vill skriva om är hur du kan städa mer miljövänligt. Hur kan man få bort kalkavlagringarna i duschen, få ugnen ren, städa toaletten skinande blank UTAN att använda sig av giftiga kemikalier. Allt finns just nu i mitt huvud, men det kommer. Det kommer när tid och orken finns att skriva.

Sedan en tid har vi drabbats av enormt mycket sjukdom här hemma. Inget allvarligt, bara vanliga förkylningar och feber, vinterkräksjuka och andra världsliga sjukdomar. Men det gör att tiden måste omprioriteras och det blir mer fokus på att ta hand om varandra och försöka främja hälsa och friskhet i familjen.

Jag ska också skriva om den resa jag gjort för att vara med och bidra till att giftminimera Örebro Kommuns förskolor. Allt är på gång och jag har jobbat för detta i ett halvår nu och kommit en lång bit på väg. Snart hoppag jag kunna träffa den nya ordföranden för förskolenämnden i kommunen och prata om varför detta är så viktigt och försöka få tillstånd ett seminarium av Naturskyddsföreningen där de kan berätta mer om detta tillsammans med upphandlingsansvariga, alla förskolechefer och de ledande politikerna. Redan nästa vecka ska jag träffa vår förskolechef och inventera en av avdelningarna på våra barns förskola så att hon kan få en uppfattning om hur mycket det kommer att kosta att göra denna satsning. Örebro Kommuns politiker har redan deklarerat att deras fokusområde för 2015 är Giftfria förskolor så det känns enormt spännande och få vara med i denna process. Här kan ni läsa i NA om detta.

Vet man något som är viktigt och påverkar människor och miljö på ett så starkt negativt sätt som kemikalierna i vår vardag gör, så känner jag det som min skyldighet att dela den informationen så att så många som möjligt kan ta del av den. Men det finns andra saker jag också brinner för att skriva om. Andra saker som jag vill skriva från hjärtat och som jag också brinner för. Som hur vi kan skapa bättre relationer till våra barn. Hur viktigt det är att ge våra barn de bästa förutsättningarna för att växa till starka modiga människor som törs vara sig själva även när det blåser kallt kring dem. Hur viktigt det är med genusfrågorna. Att vi inte sätter in barnen i fack för att de tillhör ett visst kön. Det finns så mycket som jag vill skriva om.

Men allt får stanna vid just tankar. För nu är det dags att kurera och bli frisk först.


Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

4 kommentarer:

 1. Jag har oxå mycket idéer som jag vill skriva om det blir som skriv kramp.
  Ta en sak i taget skriv när du har tid det ska inte kännas stressigt
  ha det gott:)

  SvaraRadera
 2. Hej Milla. Ja, visst är det så. Jag börjar förstå också att det krävs en hel del arbete för att få en text att bli bra, och det är inte bara att skriva från hjärtat utan kan ta lång tid att arbeta fram orden så att det jag vill förmedla kommer ut på det sätt som jag önskar. Men visst är det så, det finns så mycket att skriva om. Jag behöver aldrig oroas över att jag inte har något att berätta här på bloggen, snarare tvärtom. Jag ska följa ditt råd och ta ett steg i taget och inte tänka på ALLT som jag vill skriva om. Ha det gott! /Sara

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Det ska bli intressant att läsa de olika inläggen som du förhandstipsade om:-) Allt gott! /
  Frida

  SvaraRadera
 4. Hej Frida. Vad roligt att du känner så. Att veta att de finns de som läser det jag skriver och vill veta mer ger mig ytterligare en sporre att skriva mer. Att ligga sjuk och inte kunna göra någonting kan ha sina fördelar. Jag är så gott som klar med mitt inlägg om ekologisk giftfri deodorant, något som annars skulle tagit massvis av dagar eller kanske veckor att skriva klart. Idag kunde jag skriva ostört i timmar. Tänk vilken tur i oturen! Allt gott. /Sara

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.