Novembermörkret.

Nu har den tiden kommit då mörkret dominerar. När man ställer om klockorna till vintertid är det som att bokstavligen dra ned en rullgardin tycker jag. Det blir så mörkt. Så mörkt. Och regnigt och fult. Nästan alla vackra löv har dalat från träden. De få som är kvar har oftast förlorat sina vackra färger och allt förvandlas till en mer grå, brun-blaskig nyans.

Jag tillhör dem som tidigare drabbats av höstdepressioner. I många år har jag varit skräckslagen för hösten och vad den kanske ska göra med mig. Men med åren har rädslan mer och mer försvunnit. I takt med att jag hittat strategier för att inte trilla ned i det där svarta hålet, har jag stärkts och numera så har jag en bra relation till denna årstid. Ja, det har gått så långt att jag till och med njuter och stundvis älskar denna årstid. Men just i november, när mörkret är som störst och innan man får börja lysa upp med mysig julbelysning så är det ganska tufft tycker jag.

En sak som hjälper denna månad är dagliga promenader under den delen av dagen då det är dagsljus. Och då menar jag även de regniga dagarna. För hoppar man över dessa så blir det inte så många dagar kvar annars. Att ladda kroppen med ljus hjälper mig att få kraft och ork. Och så välbefinnande för både kroppen och själen. Jag tänker klarare när jag går på en promenad. Tankarna ramlar på plats och jag blir mer kreativ. Så nu är mitt mål att under november månad ta minst en 30 minuters promenad varje dag. Så idag blir det på med regnkläderna och ut och traska på lunchen.

Annat som boostar mig denna årstid är tillskott av D-vitamin. Inte bara barnen får D-vitamindroppar utan även jag äter tabletter under hela höst och vinterhalvåret. Min kära svärmor har även introducerat B12-droppar som jag tar varje dag och känner mig mycket piggare utav.

Och honung. Åh, vad hälsogörande detta är. Jag får berätta mer om honung en annan gång, men idag får det räcka med att jag tar ca en halv tesked av denna fantastiska vara. Förr tog jag alltid min honung i morgon-teet, men sen fick jag höra att många av honungens goda egenskaper försvinner om det hettas upp så nu tar jag min honung direkt i mun. På vintern skivar jag även en eller två skivor av ekologisk ingefära och dricker i mitt te. Välgörande och håller förkylningarna borta.
Novemberpromenader är bra för själen. 

Det går att hitta skönhet även denna månad.


Den här nyuppsatta statyn utanför Strömparterren i Örebro gjorde mig glad. Visst är den fin?!Konst berör mig mer när jag blivit äldre. 
Än finns det lite färgnyanser kvar ute, även om allt mer och mer närmar sig brunskalan.
Barnen får D-vitamindroppar varje dag september till och med maj. Under de tre sommarmånaderna gör jag uppehåll då de får tillräckligt med D-vitamin från solen.

Ingefära, honung, D-vitamin samt B12-droppar. Håller mig pigg och fri från förkylningar under denna mörka årstid. 


Ekologisk ingefära och honung. Två naturliga preparat som stärker kroppen och immunförsvaret och förebygger sjukdom.Vill du få tips och idéer hur du kan minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.