Att följa sitt hjärta

För snart 16 år sedan gjorde jag något som jag innan inte trodde mig om att klara av. Jag startade mitt eget företag, Livslust - För Din Hälsa i Örebro. Jag var utbildad socionom men kände inte att jag kom till min rätt i de klassiska socionomyrken som jag testat på, så som socialsekreterare och biståndshandläggare. Jag hade läst i en tidning om en tjej som var just socionom som skolade om och startade eget som massageterapeut. Skulle jag våga göra detsamma? Jag gick utbildningen för att bli certifierad massör och bestämde mig för att jag skulle våga. Våga göra något som jag verkligen tyckte var spännande och utmanande, att hjälpa människor att nå bättre hälsa genom kroppsterapibehandling i form av svensk klassisk massage. Under årens lopp har jag vidareutbildat mig och har erbjudit en rad andra kroppsterapibehandlingar, så som t ex reiki och taktil stimulering. Under mina år som föräldraledig byggde jag även på min socionomutbilning med att läsa vidare till kognitiv beteendeterapeut steg 1 och erbjöd sedan samtalsterapi i samma lokal och regi som där min massagepraktik låg, mitt i centrala Örebro.

Åren har rullat på och jag har stortrivts som egen företagare och att jag fått vara med och hjälpa så många människor att uppnå bättre hälsa, med massage och hälsoråd gällande motion och rörelse m.m. Men också genom samtalsterapi (KBT) i livssituationer där livet varit extra tufft för människor.

Detta är en av flera blommor som jag fått av mina massagekunder när de hört att jag ska stänga ned min massagepraktik. Min äldsta kund har jag haft i mer än 12 år. Det känns förstås vemodigt att denna tid i mitt liv nu är över, men samtidigt känns det helt rätt.

De senaste tre åren har mitt fokus mer och mer flyttat till ett intresse för de skadliga kemikalier som finns i vardagen och hösten 2014 startade jag denna blogg. Med all kunskap kring kemikalier så föddes även ett stort och genuint miljöintresse. Sedan snart två år tillbaka är jag ute och föreläser för både privata grupper och statliga, bland annat för förskolor. Jag älskar att få komma ut och träffa människor och sprida den kunskap jag anskaffat och jag vill kunna inspirera och visa på hur man på ett enkelt och lustfyllt sätt kan giftminimera. Barnen är de som är allra mest utsatta för alla de främmande kemikalier som numera är vanligt förekommande i allas våra hem, men även ute på arbetsplatser m.m, så barnperspektivet är viktigt och nåt som jag alltid utgår från.

Mitt hjärta har under en längre tid talat om för mig att jag ska våga satsa 100% på detta som denna blogg handlar om. Men rädslan har varit stor. Hur ska jag klara mig ekonomiskt? Tänk om jag inte får uppdrag? o.s.v. Jag behövde en stor förberedelsetid innan jag var mogen, men för någon månad sedan tog jag beslutet och från och med första april, exakt på dagen 16 år efter jag startade min massagepraktik, så lägger jag allt fokus på hälsa, där miljöfrågor och kemikaliefrågor har en stor plats, men även kostens betydelse för vårt välmående. På ett sätt går det hand i hand med det jag tidigare gjort, d.v.s jag brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa, men nu på ett lite annat sätt än tidigare.

Den här lilla skylten har stått i mitt väntrum på min massagepraktik. Den har varit en bra påminnelse för mig om att jag kan uppnå precis vad jag vill, nå mina drömmar, bara jag tror på sig själv. 

Det är en läskig känsla att våga kasta sig ut med all den osäkerhet det innebär att driva sitt eget företag men jag känner till 100% att det är detta jag vill. Det är så lätt att trampa kvar i gamla fotspår för att de är bekväma och bekanta, men nu är det dags att våga göra nya hjulspår och jag är öppen för alla de nya riktningar och uppdrag som detta kan innebära.

Så vill du att jag kommer och föreläser, om skadliga kemikalier i vardagen och hur man kan minska ned på dessa? Eller på förskolan där du jobbar, eller där dina barn går? Jag föreläser även om hur man kan leva mer klimatsmart och om kostens betydelse för hälsa och välmående. Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer om vilka föreläsningar och seminarier som jag kan erbjuda. Jag skräddarsyr ett upplägg som passar för just er grupp. Min mailadress hittar du i min profil här på bloggen.

Våren är definitivt här. Trots att det bara är slutet av mars så gick det att sitta ute i linne i helgen som var. Jag ser fram emot framtiden med stor tillförsikt och det känns gott att veta att jag låtit mitt hjärtat leda mig precis dit där jag vill vara. 
Se hashtags nedan för några av mina specialområden:

#saraseviga
#kemikaliebanta
#kemikaliebantartips
#giftminimera
#giftfriabarn
#giftfriförskola
#hållbarlivsstil
#hållbarkonsumtion
#hållbarvardag
#hållbarutveckling
#medvetnaval
#medvetenkonsumtion
#medvetenlivsstil
#klimatsmart
#miljösmart
#hälsa
#godhälsa
#eatclean
#matenärminmedicin
#matsommedicin
#byttilleko
#tarmflora
#fermenteradmat


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

5 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.