Operation Giftfri Förskola

Förskolorna har visat sig vara en arbetsplats där det finns höga halter av miljögifter. Så får det inte fortsätta att vara. Barnen är nämligen den grupp som är mest känsliga för dessa skadliga kemikalier. De ska inte behöva utsättas för detta. Därför är det så viktigt att personalen på landets förskolor utbildas i hur man kan giftminimera på förskolan, så att de kan utforma en verksamhet där barnen kan vistas på en säker och trygg plats på dagarna.

Det är bland annat på grund av all plast som vi ofta omger barnen med som halterna av skadliga kemikalier är så hög på landets förskolor. 

Jag har hittills utbildat ett stort antal förskolor och kommuner i Operation Giftfri Förskola. I slutet av oktober kommer jag att utbilda en hel kommuns förskolepersonal. Det är första gången en kommun storsatsar och utbildar all sin personal inom förskolan.

Jag hävdar att det är en nödvändighet att personalen får denna typ av grundutbildning för att kunna göra förskolan till en trygg plats för barnen med minimalt av miljögifter. För om kunskapen inte finns hos personalen och hos förskolechefen om vart de skadliga kemikalierna finns, så är det omöjligt att utforma förskolan så att de skadliga kemikalier som ofta finns där minimeras. Dessa ämnen är ju inget som ses med blotta ögat, men genom att få grundkunskapen i vart de finns och hur man kan göra för att ersätta produkter som innehåller dessa ämnen med bättre alternativ så kan vi skapa förskolor som är trygga för barnen. Det handlar inte främst om akut giftiga ämnen, utan de typer av kemikalier som visat sig kunna skada barnens hälsa på lång sikt. Ämnen som bland annat påverkar barnens chanser att i vuxen ålder själva kunna bli föräldrar.

Hur långt har din kommun kommit i sitt arbete med att giftminimera? Hör gärna av er till mig (mail: sarajohansson1976@gmail.com) så berättar jag mer och skickar en offert. Jag har hela Sverige som upptagningsområde.


___________________________________________

Vill du att jag kommer och föreläser om skadliga kemikalier i vardagen eller på förskolan, vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.


Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.