En lite bättre frukost

Att få i sig tillräckligt med protein och fibrer ger en bra start på dagen. Om jag äter en stadig frukost så lägger det grunden för hela resterande dagen. I morse blev det en riktigt bra frukost, så här delar jag den med er.Havregrynsgröt toppad med kokosolja och äggula.

Havregrynsgröt. Jag kokar 2 dl ekologiska havregryn med 4 dl vatten och 1 krm oraffinerat havssalt. Det brukar vara lagom till vår familj på två vuxna och två barn. Jag tillsätter även 1 tsk ekologiska linfrön samt 1 tsk ekologiska solrosfrön. Jag brukar koka på svag värme under lock i 5 minuter. Efteråt lägger jag i en stor matsked ekologisk kallpressad kokosolja (jag använder Kung Markattas) och en äggula och rör om. Klart att servera. Vi brukar toppa med äppelmos från Urtekram (den innehåller endast äpplen och inga tillsatser eller socker), pumpakärnor, solrosfrön, torkade äppelbitar och torkade tranbär. Äggvitan som blir över brukar jag antingen halsa eller lägga till i en smoothie.

Ingefärsshot.

Till gröttallriken så drack jag min dagliga ingefärsshot som verkligen får en att vakna till. Den är stark och otroligt välgörande för kroppen.

Guldmjölk.

Jag kan inte vara utan min dagliga kopp med guldmjölk, som innehåller den nyttiga gurkmejan. Här kan du läsa om gurkmejans alla hälsofördelar och här hittar du mitt egna recept på denna gyllene dryck. Jag tar en tesked av gurkmejapasta i en stor kopp med kokhett vatten, häller i lite mjölk och mortlar svartpeppar över (om jag inte har svartpepparen direkt i gurkmejapastan). Svartpeppar och kallpressad kokosolja gör att kroppen mycket lättare kan ta upp de hälsobringande egenskaperna från gurkmejan.

Surdegsbröd.

Idag hade vi även surdegsbröd från Lokal som jag köpt på Ekobutiken i Stadsträdgården, Örebro.

Några tussilago som jag såg häromdagen får avsluta och jag önskar er alla en riktigt fin fredag och härlig helg. Ta ett djupt andetag och insup allt det vackra i ditt liv.___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.