Ryggsäckar med hållbarhet i fokus

Jag har länge velat byta ut min handväska i konstskinn till en väska i naturmaterial och som producerats på ett sätt som tagit hänsyn till miljön. Jag har kollat olika alternativ. Länge har jag letat på olika second hand-butiker efter en väska i äkta läder med lite längre rem så att jag kan hänga den snett över axeln. Jag hittade en väska i läder på second hand, men i modell mindre och är jag jättenöjd med denna. Men den väskan är liten och passar endast för kortare utflykter så som restaurangbesök eller en kortare tripp till stan. Den rymmer inte min stora almanacka till exempel och inte heller de 4-5 tygpåsar som jag alltid vill ha med mig och som jag använder då jag handlar mat mm.

Jag har aldrig varit någon riktig handväsk-person. Jag får ont i ryggen av att ha en väska hängandes på axeln någon längre tid och det känns så opraktiskt att ha en väska som hela tiden ramlar ned från axeln.

Jag har en tid smygkikat på ett företag som heter Nillings och som är ett litet företag beläget i Norrland på en liten ö som heter Alnö. De säljer snygga väskor och accessoarer som är tillverkade med omtanke om miljön. De hade en kampanj innan jul där de hade 10% rabatt på sina ryggsäckar. Då slog det mig att en ryggsäck faktiskt passar mig mycket bättre än en handväska. Det är mycket bekvämare att bära väskan på ryggen. Jag kollade och beslutade att ge mig en av deras väskor i julklapp till mig själv. Jag beställde även en väska till min sambo som även hon behövde en ny väska då hennes var trasig.

Väskorna är gjorda i slitstarkt ekologiskt odlad vaxad canvas, bomull, och med läder-detaljer som kommer ifrån vegetabiliskt garvat läder.

Den allra största delen av produktion av läder i världen garvas med tungmetallen krom som är giftigt för oss människor men också när den kommer ut i naturen. Därför bör alltid valet falla på att välja läder som istället är vegetabiliskt garvat som till skillnad från krom-garvning är giftfritt. För varje såld väska så rensar tillverkaren United By Blue upp 1/2 pound skräp från hav och vattendrag genom stora skräpsamlingsevent som de anordnar.


Väskan till vänster är min och heter Braddock Backpack gjord i ekologisk odlad canvas-bomull med läderförstärkt botten och detaljer. Väskan till höger heter Hudderton Backpack och är lite större. Den har utrymme för att bära en laptop och något fler fickor än Braddock har. 

Hudderton Backpack.

Braddock Backpack har en ficka fram där jag förvarar mitt glasögonfodral och ibland min mobil. Inuti finns en liten mindre ficka med plats för nycklar eller mobil.

Så här ser Braddock Backpack ut på baksidan.

Så här ser Hudderton Backpack ut på baksidan.

Väskorna är så snygga och jag har fått många komplimanger redan för min väska trots att jag bara haft den i någon vecka. 


Skinndetalj på Hudderton Backpack.

Hudderton Backpack. Den lilla fickan på insidan av Braddock Backpack.


Denna väska har redan blivit en daglig följeslagare. 

Jag vill också passa på att säga att jag inte är sponsrad av varken Nillings eller någon annat företag som jag tipsar om här på bloggen. Jag skriver endast om sådana produkter som jag gillar och som uppfyller mina kriterier av att vara miljösnälla, ekologiska samt bra ur kemikaliesynpunkt. För mig är det otroligt viktigt att välja produkter som inte innehåller skadliga, eller misstänkt skadliga kemikalier, och att produkten är bra ur miljösynpunkt. Många företag hör av sig och vill att jag ska skriva om dem, men nästan alltid tackar jag nej. Är det däremot produkter jag tror på så skriver jag gärna om dem här på bloggen, men jag har aldrig mottagit pengar för att skriva om någon produkt. Själva idén med min blogg är ju att inspirera om en mer hållbar livsstil med mindre skadliga kemikalier så därför blir det en hel del tips på produkter som enligt mig uppfyller dessa kriterier.

Trevlig helg önskar jag er alla!Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

6 kommentarer:

 1. Hej Sara, vad roligt att du skriver om nillings och att ni trivs med ryggsäckarna - hurra! Jag måste bara tillägga att vi är återförsäljare av väskorna, inte tillverkare - United By Blue t ex är ett litet amerikanskt företag. Lädret i just dessa är inte restmaterial, men veg garvat. De produkter vi har från Puc är däremot tillverkade av läder som är överblivet och tagits tillvara från annan produktion. Det är säkert vi som varit otydliga på hemsidan, jag ber om ursäkt för detta!
  Jag kan ju tillägga också som en fin detalj att för varje produkt som United By Blue säljer så rensar de upp 1/2 pound skräp från hav och vattendrag genom stora skräpsamlingsevent som de anordnar. :)
  Allt gott!
  Hälsar Helena från nillings

  SvaraRadera
 2. Hej Helena! Tack för din återkoppling, jag har ändrat i texten så att det blev rätt, och hade missat att de även rensar upp skräp i hav och vattendrag så det lade jag också till. Det känns bra i hjärtat att ha valt dessa väskor till mig och min sambo. Vi är verkligen jättenöjda med dem båda två :-) Allt gott och en fin onsdag önskar jag dig. /Sara

  SvaraRadera
 3. Very nice bags and they look like they are well made.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks. I like them alot and also think they are very nice, and made with very good quality. /Sara

   Radera
 4. Vilka fina väskor! Jag gillar ryggsäckar med då det inte blir en snedbelastning med en ryggsäck och har en i läder från loppis, en liten silvrig som jag ärvt från mamma och en Kånken där även en laptop får plats. Täcker mitt väskbehov ganska väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det praktiskt med ryggsäck?! Ha en riktigt fin dag. Önskar /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.