Blåbärsglass

Helt plötsligt så var sommaren här. Värmeböljan är ett faktum och imorgon väntas det bli ännu varmare, uppemot 32 grader. Men enligt väderprognosen är det en tillfällig värme som snart dragit förbi.

Man vet inte så noga hur det blir med den svenska sommaren. Den kan bli lång och helt underbar, eller jättekort och också väldigt underbar, bara väldigt kort. Det gäller att njuta medan sommaren är här. För imorgon kanske den är över.

Att ta tillvara på dagen. Njuta av nuet. Vara fullt närvarande i det som sker i vardagen är det som gör livet så fantastiskt och som ger det mening. Så idag njöt vi av sommaren, värmen och att imorgon börjar barnens sommarlov.

Här kommer recept på hemmagjord blåbärsglass, som jag hittade hos Mejasmat.se och som vi gjorde i eftermiddag.


Ekologisk hemmagjord blåbärsglass.

RECEPT BLÅBÄRSGLASS

2 dl ekologisk turkisk yoghurt
1/2 dl ekologisk grädde
1 krm ekologiskt vaniljpulver
1-2 msk ekologiskt kokossocker
1 1/2 dl ekologiska blåbär

Mixa allt med en mixerstav. Häll i glassformar. Frys in i minst 30-40 minuter. Klart!


Allt som behövs för att göra blåbärsglass.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer och häll upp i glassformar. De här giftfria (plastfria) glassformarna i rostfritt stål har jag köpt på Lapland Eco Store


Efter 30-40 minuter i frysen är glassarna klara att avnjutas.

Delicious blueberry icecream.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.