Musli från Frida Fikar

Här kommer ett recept på ännu en supersmarrig musli. Receptet som jag gjort om litegrand har jag hittat hos Frida Fikar på Instagram.

RECEPT FRIDAS MUSLI


250 gram ekologiskt helt bovete
1 dl ekologiska solrosfrön

250 gram ekologiska hirsflingor eller krossat bovete
2 dl ekologiska kokosflingor
1 dl hackade ekologiska hasselnötter
1 dl hackade ekologiska sötmandlar
1 dl ekologiska pumpakärnor
1 dl ekologiska linfrön
2 msk ekologiska chiafrön


1 - 1 1/2 msk ekologisk kanel
1 - 1 1/2 msk ekologisk kardemumma
1 /2 msk ekologiskt vaniljpulver
0,75 dl ekologisk honung
4 msk ekologisk kallpressad kokosolja


Skölj det hela bovetet och blötlägg sedan detta med solrosfrön över natten. På morgonen, skölj flera gånger och krama sedan ut så mycket vatten som du kan.


Blanda det hela bovetet och solrosfröna med hirsflingorna/det krossade bovetet, kokosflingor, hackade hasselnötterna, hackade mandeln, pumpafrön, linfrön och chiafrön.


Smält kokosfettet i ett vattenbad och häll i honungen och kryddorna (kanel, kardemumma och vaniljpulver). Häll sedan detta över musliblandingen och rör om ordentligt.


Häll ut allt på bakplåtspapper i en djup ugnsform. Grädda i 175 grader i 60 minuter. Rör om ca var 15:e minut. Se till att allt är helt torkat innan du tar ut plåten ur ugnen, annars kan muslin mögla i burken. Jag fick ha dem inne något längre än en timme. Rör om ofta i slutet så det inte blir vidbränt.


Ta ut plåten och tillsätt valfria torkade bär och frukter. Förslag: Russin, gojibär, mullbär, torkade blåbär, hackade torkade aprikoser/fikon/dadlar. Jag tog ekologiska gojibär, russin och en påse torkade aprikoser som jag skurit i små bitar.


Förvara i en glasburk med tättslutande lock.
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.