Grön energi-smoothie

Det här är en av mina absoluta favoriter när det kommer till smoothies. Jag har gjort den i flera år, hittade receptet i ett reklamblad från ICA för många år sedan som jag rev ut och sparade.

Smoothien är perfekt under vintertid då förkylningarna ofta slår till. I och med att den innehåller en hel del ingefära och massor med spenat är det en riktig vitamin-kick som kan mota bort den mest enträgna förkylningen. Avokadon gör att den blir otroligt mättande, vilket passar mig bra som nästan alltid är hungrig.


RECEPT GRÖN ENERGI-SMOOTHIE (2 stora glas eller 4 små)

1 ekologisk banan
1 ekologisk avokado
2 cm riven ekologisk ingefära
5 dl ekologisk äppeljuice (jag brukar köpa den som man blandar ut själv med vatten)
1 msk linfrön
65 gram ekologisk spenat
1 nypa salt

Riv först ingefäran på finaste riven på rivjärnet. Blanda sedan allt i en mixer tills allt är väl mixat. Häll upp i ett stort glas och njut!___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.