Rawgurt

Här kommer recept på en nyttigt och mättande frukost eller mellanmål som är fantastiskt gott och passar utmärkt när man vill lyxa till det lite extra till exempel på helgen. Jag brukar ofta göra det dagen efter vi ätit våra traditionella fredagspannkakor (recept på dem kommer vid ett senare tillfälle) eftersom det ofta blir över blåbär och hallon och då passar det så bra att använda dem till detta.

RECEPT RAWGURT

1 ekologisk avokado
Ca 2 dl färska eller frysta jordgubbar, hallon eller blåbär. Om de varit frysta se till att de är helt tinade och rumstempererade
Lite pressad ekologisk citron
1 tsk ekologiskt äkta vaniljsocker

Mixa allt slätt i en behållare med en stavmixer. Här är det bästa om du använder en behållare i glas då gifter från plasten annars läcker ut i maten du mixar.

Servera rawgurten med ekologiska solrosfrön, ekologiska pumpafrön eller med lite musli. Mums filibabba!

Det här är vad du behöver för att göra rawgurt.

Jag lägger i vaniljsockret som sista ingrediens. Man kan även pudra detta över direkt innan man äter. 

En sådan här burk med gummiring finns bland annat finns att köpa på Ikea för 19 kronor passar alldeles utmärkt att mixa i med en stavmixer.
Den här stavmixern från OBH Nordica heter Chilli och är den som vi har hemma. Mixerhuvudet är i rostfritt stål och ingen plast kommer i kontakt med maten. Den här modellen fick även godkänt i det test av stavmixrar där det upptäcktes att det fanns hälsofarliga klorparaffiner i ett stort antal stavmixrar. Här kan du läsa om testet. 
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.