Om mig

Jag brinner för hållbarhet - både personlig och global. På Saras Eviga vill jag inspirera till att leva mer klimatsmart, men också till en hälsosam livsstil i stort som stärker och ger dig en personlig hållbarhet - så att du håller och mår bra livet ut. En del i det är att minska på de skadliga kemikalierna i sin egna vardag. Min önskan är att kunna dela med mig de life hacks som funkat för mig och som står i linje med en hållbar livsstil och giftminimerad vardag. På hemsidan delar jag också med mig av recept på mat lagad från grunden av rena råvaror utan tillsatser och tillsatt socker efterdom maten är en stor och viktig pusselbit för att bygga en god hälsa.
Jag har även ett stort engagemang och vill lyfta fram män och kvinnors olika livsvillkor i dagsljuset, och visa på hur vi aktivt kan arbeta för en mer jämställd värld.
Jag ger föreläsningar och utbildar inom hållbar livsstil och giftminimerad vardag. Där vill jag hjälpa dig att hitta sätt att utforma vardagen på ett sätt som enkelt minskar ned på alla de skadliga kemikalier som vi annars dagligen utsätts för i våra hem och i vår vardag. Jag har sedan länge tröttnat på konsumtionshysterin och vill hitta mer hållbara och giftfria lösningar i vardagen. Minimalism är en nyckel som fungerat för mig - att leva enkelt ger livet en större mening. Jag tror att det stora i livet är det lilla och det enkla. Att leva giftminimerat och hållbart behöver varken vara tråkigt eller svårt utan ger istället mening och glädje. Välkommen!
Jag erbjuder även seminarier till förskolor och till föräldrar, samt andra som i sitt arbete eller privat vill lära sig mer om hur man kemikaliebantar och lever mer hållbart. Ett exempel på föreläsningsämne: Hur kan man göra för att minska ned på de skadliga kemikalierna i vardagen? Varje seminarium skräddarsys för just den gruppen jag föreläser för. Dela gärna mina inlägg på Facebook via knapparna till under varje inlägg.

Saras Eviga hittar du även på Instagram samt på Facebook. Tillsammans med denna blogg är det tre olika kanaler där jag på lite olika sätt försöker nå ut med inspiration. Varmt välkommen!

CONVERSATION

6 kommentarer:

 1. Hej jag har två frågor. Vilken bujong är nyttigast kyckling eller benmärg/köt buljong. Vet du om sådan går att köpa färdig. Clark.mcab@gmail.com

  Vänl Melvin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Melvin. Båda sorterna är bra förutsatt att det är från ekologiskt kött / gräsbetande kor. Själv kokar jag mest från ekologisk kyckling för det är det vi äter mest hemma hos oss. Det finns färdig buljong att köpa från ett märke som heter Standard Ekologiskt, http://standardekologiskt.se/

   Radera
 2. Hej Sara!

  jag är själv socionom, och jag arbetar just nu som skolkurator. Tack för din blogg! Många härliga inlägg och bra tankar som jag tar med mig i både yrkesliv och privatliv!

  Jag har börjat gå i tankarna till att läsa till Kognitiv Beteendeterapeut och jag undrar hur man går till väga för att utbilda sig till det?

  Simon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon!

   Har helt missat din kommentar. Jag gissar att du redan hittat de skolor som finns. Jag har inte koll på vilka som finns idag. När jag utbildade mig gick jag på KBT Svealand i Örebro, men tror kanske inte att den finns kvar längre. Hoppas din nya inriktning blir riktigt bra för dig.

   Mvh /Sara

   Radera
 3. Hej Sara,
  Jag har börjat göra egen Kefir och har tittat på din beskrivning hur man gör.
  Har nu gjort färskost och använt vasslen till fermenterad dryck. Tog ekologisk äppelmust som jag hade hemma. Den smakar gott, men jag undrar hur du gör med slammet, dricker man upp det också? Hur gör du? Bara vänder på flaskan så det blandar sig och dricker allt ?
  Mvh Rosie Billgren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder allt men det är en smaksak. Precis som du skriver så är det bara att vända flaskan upp och ned innan man dricker så allt blandar sig. Vad kul att du testar detta!

   Mvh /Sara

   Radera