Om mig

Jag brinner för att ställa om till en hållbar livsstil - både personlig och global. Här vill jag inspirera till att leva mer hållbart för planetens skull, men också på ett personligt plan så att din livsstil kan stärka dig så att du håller och mår bra livet ut. Hur kan du leva så du mår bra och växer, istället för tvärtom, där du sakta går sönder och försvagas? Jag vill hjälpa dig genom att inspirera till en hållbar livsstil som får både dig och planeten vi bor på att blomstra.


En pusselbit handlar om att minska på de skadliga kemikalierna i sin egna vardag. Under fliken Kemikaliebanta kan du läsa mer om hur du gör det.
Min önskan med bloggen är att kunna dela med mig de life hacks som funkat för mig och som står i linje med en hållbar livsstil och giftminimerad vardag. På hemsidan delar jag också med mig av recept på mat lagad från grunden av rena råvaror utan tillsatser och tillsatt socker eftersom maten är en stor och viktig pusselbit för att bygga en god hälsa. Maten är bränslet du behöver för att kroppen ska fungera och en grundförutsättning för hälsa. Kika in under fliken Recept som också har en rad underkategorier beroende vad du önskar recept på, allt från frukost till fermenterat och sötsaker. Sen tillkommer såklart många andra bitar som behövs för att leva så att du blomstrar. Under fliken Omställning hittar du alla mina inlägg som vill inspirera dig till en mer hållbar livsstil.
Jag har även ett stort engagemang och vill lyfta fram män och kvinnors olika livsvillkor i dagsljuset, och visa på hur vi aktivt kan arbeta för en mer jämställd värld.
Jag ger föreläsningar och utbildar inom hållbar livsstil och giftminimerad vardag. Där vill jag hjälpa dig att hitta sätt att utforma vardagen på ett sätt som enkelt minskar ned på alla de skadliga kemikalier som vi annars dagligen utsätts för i våra hem och i vår vardag. Sedan 2020 föreläser jag även digitalt via webinair. Jag har stor erfarenhet av att erbjuda seminarier till förskolor och kommuner, men riktar mig till alla som i sitt arbete eller privat vill lära sig mer om hur man kemikaliebantar och lever mer hållbart. Ett exempel på föreläsningsämne: Hur kan man göra för att minska ned på de skadliga kemikalierna i vardagen? Varje seminarium skräddarsys för just den gruppen jag föreläser för. Skriv ett mail om du är nyfiken på att anlita mig så kan jag berätta mer och skicka offert.
Jag har sedan länge tröttnat på konsumtionshysterin och vill hitta mer hållbara och giftfria lösningar i vardagen. Att leva enkelt har varit en nyckel nyckel som fungerat för mig och som gett livet en större mening och där fokus på det som är viktigt på riktigt blivit klarare när jag skalat bort en massa "brus" från min vardag. Jag tror att det stora i livet är det lilla och det enkla. Att leva giftminimerat och hållbart behöver varken vara tråkigt eller svårt utan ger istället mening och glädje.
Saras Eviga hittar du även på Instagram samt på Facebook. Tillsammans med denna blogg är det tre olika kanaler där jag på lite olika sätt försöker nå ut med inspiration. Varmt välkommen!

Maila mig på kontakt.saraseviga@gmail.com om du har några frågor eller vill boka föreläsning.

CONVERSATION

6 kommentarer:

 1. Hej jag har två frågor. Vilken bujong är nyttigast kyckling eller benmärg/köt buljong. Vet du om sådan går att köpa färdig. Clark.mcab@gmail.com

  Vänl Melvin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Melvin. Båda sorterna är bra förutsatt att det är från ekologiskt kött / gräsbetande kor. Själv kokar jag mest från ekologisk kyckling för det är det vi äter mest hemma hos oss. Det finns färdig buljong att köpa från ett märke som heter Standard Ekologiskt, http://standardekologiskt.se/

   Radera
 2. Hej Sara!

  jag är själv socionom, och jag arbetar just nu som skolkurator. Tack för din blogg! Många härliga inlägg och bra tankar som jag tar med mig i både yrkesliv och privatliv!

  Jag har börjat gå i tankarna till att läsa till Kognitiv Beteendeterapeut och jag undrar hur man går till väga för att utbilda sig till det?

  Simon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon!

   Har helt missat din kommentar. Jag gissar att du redan hittat de skolor som finns. Jag har inte koll på vilka som finns idag. När jag utbildade mig gick jag på KBT Svealand i Örebro, men tror kanske inte att den finns kvar längre. Hoppas din nya inriktning blir riktigt bra för dig.

   Mvh /Sara

   Radera
 3. Hej Sara,
  Jag har börjat göra egen Kefir och har tittat på din beskrivning hur man gör.
  Har nu gjort färskost och använt vasslen till fermenterad dryck. Tog ekologisk äppelmust som jag hade hemma. Den smakar gott, men jag undrar hur du gör med slammet, dricker man upp det också? Hur gör du? Bara vänder på flaskan så det blandar sig och dricker allt ?
  Mvh Rosie Billgren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder allt men det är en smaksak. Precis som du skriver så är det bara att vända flaskan upp och ned innan man dricker så allt blandar sig. Vad kul att du testar detta!

   Mvh /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.