Om mig

Jag som driver den här bloggen heter Sara Johanson och är bosatt i Örebro, Sverige. Jag är mamma till två barn på 7 och 9 år. I grunden är jag utbildad till socionom med vidareutbildning till kognitiv beteendeterapeut (KBT). Men det var först och främst i egenskap av min roll som mamma som jag började intressera mig för detta med skadliga kemikalier i vår vardag som numera även är mitt yrke: Att informera, föreläsa och ge utbildningar om skadliga kemikalier i vår vardag och framför allt VAD man kan göra för att minska på dessa kemikalier som vanligtvis finns i våra hem.

Foto: Ove Lundkvist, Magic Image.

Min önskan är att inspirera till en mer hållbar livsstil och giftminimerad vardag. Jag har sedan länge tröttnat på konsumtionshysterin och vill hitta mer hållbara och giftfria lösningar i vardagen. Jag tror att det stora i livet är det lilla och det enkla. Jag skriver denna blogg för att jag älskar det och jag vill gärna dela med mig av de life hacks som jag tycker funkar som står i linje med en hållbar livsstil och giftminimerad vardag. Jag delar även med mig av recept på mat och bak lagade från grunden som gagnar en god hälsa. Att leva giftminimerat och hållbart behöver varken vara tråkigt eller svårt utan ger istället mening och glädje. 

Jag erbjuder även seminarier till förskolor och till föräldrar, samt andra som i sitt arbete eller privat vill lära sig mer om hur man kemikaliebantar och lever mer hållbart. Ett exempel på föreläsningsämne: Hur kan man göra för att minska ned på de skadliga kemikalierna i vardagen? Varje seminarium skräddarsys för just den gruppen jag föreläser för. Dela gärna mina inlägg på Facebbok via knapparna till vänster och under varje inlägg.

Saras Eviga hittar du även på Instagram samt på Facebook. Tillsammans med denna blogg är det tre olika kanaler där jag på lite olika sätt försöker nå ut med inspiration till dig som vill leva mer hållbart, med mindre skadliga kemikalier i din vardag. Men även du som som är mån om din hälsa och vill bli inspirerad till en sundare kost med mer ekologiska råvaror och mindre tillsatser kommer hitta massor av inspiration hos mig. Varmt välkommen!

CONVERSATION

3 kommentarer:

 1. Hej jag har två frågor. Vilken bujong är nyttigast kyckling eller benmärg/köt buljong. Vet du om sådan går att köpa färdig. Clark.mcab@gmail.com

  Vänl Melvin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Melvin. Båda sorterna är bra förutsatt att det är från ekologiskt kött / gräsbetande kor. Själv kokar jag mest från ekologisk kyckling för det är det vi äter mest hemma hos oss. Det finns färdig buljong att köpa från ett märke som heter Standard Ekologiskt, http://standardekologiskt.se/

   Radera
 2. Hej Sara!

  jag är själv socionom, och jag arbetar just nu som skolkurator. Tack för din blogg! Många härliga inlägg och bra tankar som jag tar med mig i både yrkesliv och privatliv!

  Jag har börjat gå i tankarna till att läsa till Kognitiv Beteendeterapeut och jag undrar hur man går till väga för att utbilda sig till det?

  Simon

  SvaraRadera