Butternut squash hummus (Paleo)

Här kommer ett riktigt gott recept som passar perfekt nu inför halloween. Butternut squash är en pumpa som är riktigt god i matlagning, som passar perfekt i t ex soppor och grytor, men även som bas i hummus har jag nyligen upptäckt tack vare tips från min fina svärmor i Kananda. Ett extra plus är att detta recept även är Paleo vilket "vanlig" hummus inte är då den är gjord på kikärtor och spannmål men även bönor och linser inte ingår i en Paleolitisk kost.


RECEPT BUTTERNUT SQUASH HUMMUS

500-600 gram butternut squash
3 matskedar ekologisk tahini
3 matskedar ekologisk kallpressad olivolja
3 vitlöksklyftor
1/2 tesked ekologisk spiskummin
Saft från en pressad citron
1/2 tesked oraffinerat havssalt

- Skär bort skalet och ta ut kärnhuset ur pumpan och skär den sen i kuber som är ca 2-3 cm i diameter. Lägg kuberna i kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker pumpa-bitarna. Koka på svag värme i 15 minuter. Häll sedan över i durkslag så vattnet rinner av och pumpan får svalna något.

- Hacka vitlöken fint. Mixa sedan allt: tahini, olivolja, vitlök, spiskummin, pressad citron, salt och pumpabitarna till en slät mix med hjälp av en handmixer till en krämig hummus. Smaka av och krydda eventuellt mer med pressad citron och / eller salt om det behövs.

- Krydda gärna med lite cayennekrydda innan servering.

Klart!
___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.