Seminarium om att kemikaliebanta

Jag håller seminarium både för förskolor som vill jobba med Operation Giftfri Förskola, och för andra grupper som i sitt arbete eller privat kommer i kontakt med barn och som är intresserade av vad man kan göra för att minska ned på skadliga kemikalier i vardagen. Det kan förutom personal arbetande på förskolor, även vara anställda inom skolan. Andra grupper är olika typer av föräldragrupper, öppna förskolor, kommunanställda och politiker. Jag åker även ut och håller seminarier på föräldramöten inom förskola och skola, olika typer av intresseföreningar och liknande. Det finns även möjlighet att boka ett helhetspaket för en hel kommun som vill utbilda all sin personal inom förskola eller skola. Jag skräddarsyr ett seminarium som passar för just den målgrupp som jag föreläser för. Mitt fokus har alltid varit barnen eftersom de är dem som är mest utsatta, och jag har ett barnperspektiv på det jag pratar om eftersom barnen är de som är viktigast att skydda från dessa främmande ämnen.

I början av månaden tog jag tåget för att hålla seminarium i Knivsta kommun för ett gäng förskolor som beslutat att jobba mer aktivt med Operation Giftfri Förskola.

Januari månad börjar lida mot sitt slut. Det har varit en intensiv månad med många inbokade seminarier för min del. 

Det har kommit in fler och fler förfrågningar och jag hade aldrig kunnat drömma om att få åka ut och prata om att kemikaliebanta på det sätt som jag nu får göra. Jag känner mig så otroligt tacksam att få arbeta med detta, och jag är så glad att intresset för detta bara växer och växer. Det är en stor förmån att få åka ut och berätta om hur man kan kemikaliebanta i sin vardag och på olika arbetsplatser, främst då på förskolan som är en väldigt utsatt arbetsplats när det kommer till mängden miljögifter som finns där.

Under januari månad har jag besökt Knivsta kommun utanför Stockholm, Laxå kommun och nu sist i min egen kommun, Örebro. Igår höll jag mitt sista seminarium för denna månad. Det var en grupp på 60 personer som jobbar på 7 förskolor i Örebro som kom för att lyssna till vad man kan göra ute på förskolorna för att minska ned rejält på de skadliga kemikalierna.

Jag har även besökt Laxå för att hålla seminarium för en grupp miljösinspiratörer inom en rad verksamheter inom Laxå kommun.

Vackra blommor som jag fick efter ett av mina seminarium.

Jag utmanar hela tiden mig själv att göra seminarierna spännande och intressanta och mitt mål är att när man går från ett seminarium som jag hållit att man inte ska vara avskräckt utan känna hopp inför att det finns så mycket som man själv kan påverka för att minska ned på skadliga kemikalier runt barnen och naturligtvis även runt sig själv. Det behöver varken vara krångligt eller dyrt att göra de förändringar som krävs.

Hör gärna av dig om du är intresserad av att jag kommer och föreläser för offert och prisuppgift. Man når mig lättast via mail (sarajohansson1976@gmail.com). Min bas är Örebro men jag har hela Sverige som upptagningsområde.
Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

2 kommentarer:

 1. Hej Sara
  Hamnade här av en slump och måste bara få säga vilken trevlig och bra blogg du har. Precis som du så är jag väldigt miljöintresserad och försöker att bidra till en mer hållbar och giftfri miljö. Egentligen borde jag plugga (läser miljövetenskap) men läser nog vidare en stund till på din braiga blogg, det är ju att plugga på ett sätt ;) Fortsätt sprida kunskap och inspirera, det gör du jättebra (tummen upp)=)
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad glad jag blev att läsa din kommentar, Anna. Jag försöker skriva om det jag brinner för och som jag tycker är viktigt, och att höra att fler tycker det jag skriver är viktigt ger mycket pepp. Ibland vill inte orden komma lika lätt och jag kan få skrivkramp i perioder, och i såna stunder är det skönt att veta att de finns dem som läser min blogg och gillar det jag skriver. Det brukar kunna få lusten tillbaka och orden vill lättare komma ut :-) Vill du fortsätta läsa det jag skriver så går det enkelt att anmäla sin e-postadress här på bloggen (går vara via en dator och inte i mobilen) så får du ett mail varje gång jag uppdaterar med ett nytt inlägg. Allt gott! Med vänliga hälsningar /Sara

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.