Kemikaliebanta - hur kommer man igång?

Hur kan man skydda barnen från skadliga kemikalier i vardagen? Hur skadligt är plast egentligen? Vad kan man göra rent praktiskt för att skydda barnen från att ta skada av läckande kemikalier som tar sig in i deras kroppar och hindrar dem från att utvecklas till friska individer?

Själv har jag funderat mycket på dessa frågor och insett att svaren ofta tar tid att leta reda på. För att inte hjulet ska behöva uppfinnas gång på gång, så har jag försökt göra det lite enklare. Jag sammanställt allt jag lärt mig i en serie som jag publicerat här på bloggen tidigare i våras.

Se serien som som en uppslagsbok. Gå in och läs. Gå tillbaka och läs. Gör små men viktiga steg i vardagen för att skydda barnen. Kanske bestämmer du dig för att barnens lekrum är det som är viktigast, i så fall börjar du där. Någon annan kanske bedömer att köket är viktigaste området, då fokuserar man på detta område först. Gå sen igenom stegen i den ordning och den takt som passar dig.

Sprid gärna detta till alla som kommer i kontakt med barn i sin vardag. Det går utmärkt att dela inlägget på Facebook eller tipsa på Instagram. Tillsammans kan vi ändra trenden med skadliga kemikalier och ge våra barn en bättre start i livet.
Här finns hela serien samlad, det är bara att klicka på respektive del så skickas du vidare till inlägget.


SÅ KEMIKALIEBANTAR DU HEMMA OCH PÅ FÖRSKOLAN I 7 STEG

1. Lekrummet
2. Köket
3. Maten
4. Bland kläder och tvätt
5. Badrummet
6. Sovrummet
7. Utflykten

Tidningen Parenteser har skrivit om min serie, kemikaliebantning i din egen takt, och på sidan 9-13 i tidningen så kan ni läsa mer om varför kemikaliebantning är så viktigt.

Allt gott önskar jag er!Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.