tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post8584212047931021036..comments2023-05-09T16:46:11.730+02:00Comments on Saras Eviga: Göra egen vattenkefirSara Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-28549576173336231832020-09-21T09:22:00.635+02:002020-09-21T09:22:00.635+02:00Hej!
Nu var det ganska länge som jag gjorde vatt...Hej! <br /><br />Nu var det ganska länge som jag gjorde vattenkefir så jag minns faktiskt inte. Skulle gissa att de går bra att pausa en kortare tid i kylskåpet, men de som bäst kan svara på din fråga är de som driver Grönt Levande, grontlevande.se. Antingen kan du hitta svaret på deras hemsida, om inte så kan du maila dem för är det nån som är duktig på detta så är de dom! Stort lycka till. <br /><br />/SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-37918538184593549782020-09-20T13:12:10.102+02:002020-09-20T13:12:10.102+02:00Klarar grynen av att frysas?
Bästa sätt att pausa ...Klarar grynen av att frysas?<br />Bästa sätt att pausa annars?<br />Mvhhyrkajak.blogger.comhttps://www.blogger.com/profile/04473851318291310762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-48241590883694875332019-07-08T15:02:08.396+02:002019-07-08T15:02:08.396+02:00Tack! Va bra! :o) Tack! Va bra! :o) Anneli Sjögrenhttps://www.blogger.com/profile/14203846730277739137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-12768639287099117342019-07-08T13:43:53.137+02:002019-07-08T13:43:53.137+02:00Hej Anneli! Jag tror att det går alldeles utmärkt ...Hej Anneli! Jag tror att det går alldeles utmärkt att använda kokossocker istället för rörsocker. Stort lycka till! Mvh /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-10226287863452036002019-07-05T22:53:06.719+02:002019-07-05T22:53:06.719+02:00Hej! Tack för en bra artikel!
Jag brukade göra mjö...Hej! Tack för en bra artikel!<br />Jag brukade göra mjölkkefir förut, men tyckte att det blev för mycket mjölk... För 1½ år sen blev jag vegan dessutom så vanlig kefir finns inte på kartan att göra! Men nu till min fråga angående vattenkefir: Är det viktigt att det är just ekologiskt rörsocker eller skulle det funka med kokossocker tror du? Jag äääälskar kokossocker... Men det kanske inte gör nåt med smaken oavsett vilket socker man använder?Anneli Sjögrenhttps://www.blogger.com/profile/14203846730277739137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-77972237513864925022018-02-26T09:03:03.361+01:002018-02-26T09:03:03.361+01:00Hej Daniel. Jag har inte gjort vattenkefir sedan f...Hej Daniel. Jag har inte gjort vattenkefir sedan förra sommaren så känner mig lite ringrostig. Tror inte det är några problem att de inte förökar sig till det mångdubbla direkt, det är olika hur kallt klimat det är när man gör så på vintern går allt långsammare och på sommaren snabbare. Av vad jag kan utläsa verkar allt okej, men vill du få mer utförliga svar så kan du kontakta Grönt Levande (grontlevande.se), de har superbra koll på allt det där. När jag ringt och pratat med dem har de varit väldigt hjälpsamma så slå dem en pling om du fortfarande känner dig osäker. Stort lycka till! /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-63793710911591873732018-02-21T08:01:54.741+01:002018-02-21T08:01:54.741+01:00Hej hej.
Min första sats är klar (hallon/ingefära...Hej hej. <br />Min första sats är klar (hallon/ingefära), men det är några saker som känns som det är<br />”fel”, behöver jag vara orolig...<br />/Daniel i malmö<br />1) min gryn har svällt men är inte alls lika stora/puffiga som jag sett på andras bilder<br />2) efter första fermenteringen har inte grynen ökat i antal/storlek/volym. Har förstått det som att man skulle kunna få ut en ny startsats för en omgång eller två<br />3) efter andra fermenteringen på flaska får jag som ett jästliknande sediment på botten av flaskorna. Ska det vara så<br />4) Får lite känsla av att det blev vin/mäsk av det hela. Hur man jag veta om det blev rätt?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-37972410440759797312018-01-15T10:53:11.804+01:002018-01-15T10:53:11.804+01:00Hej Gunilla. Vad märkligt. Testa att lägga till et...Hej Gunilla. Vad märkligt. Testa att lägga till ett torkat fikon och se om det hjälper. Mina gryn försökade sig så mycket att jag knappt hann med. Annars är mitt tips att ringa och prata med Grönt Levande som säljer vattenkefirgryn. De är experter och kan allt som har med både vatten- och mjölkkefirgryn att göra. Du hittar dem på Grontlevande.se. Stort lycka till. Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-24446931160354406472018-01-15T10:24:14.074+01:002018-01-15T10:24:14.074+01:00Jag gör allt du har skrivit det blir skrogga och g...Jag gör allt du har skrivit det blir skrogga och gaser men kefir grynen förökar sig ej vad är problemet Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14247372472204011340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-60348302056301200492017-12-12T12:23:25.451+01:002017-12-12T12:23:25.451+01:00Hej Gunilla! Kefirgrynen ligger i glasburkarna, so...Hej Gunilla! Kefirgrynen ligger i glasburkarna, som du sedan silar innan man häller upp på flaska. Vattenkefirgrynen ser ut ungefär som genomskinkliga gelébitar. Dessa använder du igen och igen och de förökar sig ganska fort så du kan antingen dela med dig till fler som vill göra egen vattenkefir eller äta upp dem (jag brukar lägga med dem i mina smoothies). Med vänliga hälsningar /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-33296510512273247332017-12-11T10:48:12.353+01:002017-12-11T10:48:12.353+01:00Hej jag undrar över kefiren som växer är det den s...Hej jag undrar över kefiren som växer är det den som kommer i flaskorna med lock på och det är den gelén man kan använda igen Mvh Gunilla Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14247372472204011340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-90784849304720725242017-09-29T14:54:27.595+02:002017-09-29T14:54:27.595+02:00Ha ha. Så kan det bli när mobilen har autokorriger...Ha ha. Så kan det bli när mobilen har autokorrigering 😂. /Sara Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-67817472973805215662017-09-29T14:54:23.210+02:002017-09-29T14:54:23.210+02:00Ha ha. Så kan det bli när mobilen har autokorriger...Ha ha. Så kan det bli när mobilen har autokorrigering 😂. /Sara Sara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-1392866266000659942017-09-29T14:36:26.657+02:002017-09-29T14:36:26.657+02:00Tack för snabbt svar😀 Såg att det gick lite snabb...Tack för snabbt svar😀 Såg att det gick lite snabbt när jag skrev, vattenkrig=vattenkefir och glad=glas😂Sarahttps://www.blogger.com/profile/16504885513509923680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-27122228702563954552017-09-29T11:02:30.577+02:002017-09-29T11:02:30.577+02:00Hej!
Testa dig fram. Börja med lite och se hur ma...Hej!<br /><br />Testa dig fram. Börja med lite och se hur magen reagerar. Jag själv dricker inte mer än kanske 1-2 dl per dag men det är en smaksak. Trevlig helg! Mvh /SaraSara Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/14531010008927173506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361714054382800162.post-38890108975097713952017-09-29T09:11:48.147+02:002017-09-29T09:11:48.147+02:00Jag har precis fått klar min första vattenkrig. Hu...Jag har precis fått klar min första vattenkrig. Hur många dl kan man dricka per dag? Ett glad till varje måltid? Rädd att magen får en chock 🤣Sarahttps://www.blogger.com/profile/16504885513509923680noreply@blogger.com